112

Huissenaar gearresteerd na schietincident met dodelijke afloop

Foto: Politie Gelderland

De politie heeft vrijdagavond aan de Holthuizerdreef in Huissen een man gearresteerd die verdacht wordt van betrokkenheid bij een schietincident. Bij het schietincident dat aan de arrestatie vooraf ging, raakten twee mannen gewond waarvan een ernstig.

Dit slachtoffer is afgelopen nacht overleden aan zijn verwondingen. Het gaat om een 48-jarige man uit Cuijk.

Ernstig gewond

Kort voor 19.00 op vrijdagavond uur werd het schietincident gemeld en trof de politie op straat een licht gewonde man aan. Er bleek een twee slachtoffer te zijn in de woning, deze man was ernstig gewond. Beiden zijn door de ambulance vervoerd naar het ziekenhuis. Vanmorgen werd bekend dat het 48-jarige ernstig gewonde slachtoffer is overleden. Het lichtgewonde slachtoffer is 61-jarige man uit Wijchen.

Verschanst op het dak

Gisteravond heeft de vermoedelijke schutter zich verplaatst naar het dak van het appartementengebouw. Daar had hij zich verschanst met enkele (vuur)wapens en dreigde zichzelf wat aan te doen. Politieagenten hebben de buurtbewoners verzocht op veilige afstand te blijven en omsingelden het gebouw.
De man is uiteindelijk zelf naar beneden gekomen, nadat geruime tijd op afstand op hem was ingepraat door een politieagent. Beneden is de verdachte gearresteerd en overgebracht naar het politiebureau. De aangetroffen wapens zijn in beslag genomen.

Vandaag wordt door de recherche verder onderzoek gedaan naar het handelen van de verdachte en de relatie tot beide slachtoffers. Bij de woning wordt verder forensisch onderzoek en buurtonderzoek gedaan. De aangehouden verdachte is een bewoner van het appartementencomplex. Daarom worden meer gegevens niet vermeld. Volgens omstanders ging het om een familieruzie. De schietpartij en aanhouding die daarop volgde trokken veel aandacht in Huissen.

Cookieinstellingen