Gelderse Vrijheidsdagen in Rozet: 8, 9 en 13 mei

Foto: Gelderse Vrijheidsdagen

Leven in vrijheid is niet vanzelfsprekend. Burgerschap en Vrijheid zijn actuele onderwerpen die verdieping verdienen.

Daarom organiseert de provincie Gelderland dit jaar speciale Vrijheidsdagen in en samen met de bibliotheek. De Gelderse Vrijheidsdagen in Rozet zijn op 8, 9 en 13 mei. Het is belangrijk stil te staan bij hoe wij met elkaar samenleven en onze vrijheid borgen voor de toekomst.
De Gelderse Vrijheidsdagen worden mede mogelijk gemaakt door gemeente Arnhem, Rijnbrink en de provincie Gelderland.

Vier de vrijheid

In ‘Hier ben ik’ sta jij centraal, jouw identiteit, jouw individualiteit of juist de groep waartoe je behoort. Wat je doet, wie je bent, wat je maakt, wie je wilt zijn, wat je wilt vertellen of laten zien en waar je staat. Vrij zijn om te kunnen zijn wie je bent met respect voor de ander. Het vieren van deze vrijheid staat voorop. En daarom organiseren we in mei Vrijheidsdagen in Rozet.
Tijdens de Vrijheidsdagen kun je deelnemen aan toffe, gratis evenementen. Kom je ook?.

Programma:

  • 8 mei: Vrijheidsmaaltijd 2023 – soep en spelen met Ricciotti Ensemble, 18.00 – 21.00 uur.
    Leven in vrijheid, de vrijheid om te zijn wie je wil zijn, mag geloven wat je gelooft, de vrijheid om niet te geloven, vrijheid om te denken wat je wil denken en mogen houden van wie je maar wil houden. Die vrijheid vieren we en delen we. Samen. Met een vegetarische vrijheidssoep en een prachtig concert van het Ricciotti Ensemble. Zij komen met hun tour naar Rozet. Gratis, hier aanmelden.
  • 9 mei: Efgoed mini-symposium, in samenwerking met HAN, van 14.30 – 16.30 uur.
    Derdejaars studenten (docent geschiedenis) geven korte presentaties over hun onderzoek naar vrijheid: van vrouwenrechten tot Vikingen en van LHBTI-acceptatie tot carnaval.
    De studentenpresentaties worden voorafgegaan door een lezing van cultuurhistoricus Ingrid D. Jacobs die het publiek meeneemt in haar onderzoek naar de bewegingsruimte en veerkracht van Arnhemse kunstenaars tijdens WOII. Gratis, hier aanmelden.
  • 13 mei: Vrijheidscollege met Fresku, 15.00 – 16.30 uur.
    Fresku is een Nederlands rapper en cabaretier, die in 2008 doorbrak met zijn nummer Brief aan Kees. Tijdens het Vrijheidscollege onderzoekt hij aan de hand van de actualiteit samen met het publiek hoe je in gesprek kunt blijven met elkaar in een veranderende maatschappij. Gratis, hier aanmelden.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen