Onthulling informatiepaneel Kamervoort 67 Angeren

Foto: Wikipedia.org.Focke Wulf

De Historische Kring Angeren heeft op verzoek het voortouw genomen om een informatiepaneel te plaatsen vlak bij de plek waar de bergingsoperatie van de Duitse Focke Wulf van WO2 plaatsvond aan de Kamervoort in Angeren.

De initiators tot de berging zijn Ton van Bon en Martin de Waal en vormen samen Wabo Research WO2.
De gemeente Lingewaard ondersteunt dit mooie initiatief, omdat het belangrijk is om de verhalen van de Tweede Wereldoorlog te blijven vertellen.

Geschiedenis berging

Op 30 juli 1943 werd een Duitse Focke Wulf Fw 190 A5 jachtvliegtuig met daarin de Duitse Piloot Karl August Becker uit de lucht geschoten door een Amerikaanse P47 Thunderbolt. Al in 2005 werden een aantal vliegtuigonderdelen gevonden door onderzoekers van WABO Research WO2. De gemeente Lingewaard wilde met het organiseren van een ‘respectvolle berging’ nabestaanden van de piloot duidelijkheid geven over het lot van hun dierbare. “Een betekenisvol gebaar, ook na 76 jaar bevrijding”, zei burgemeester Nelly Kalfs in juli 2021. In november 2022 werden de stoffelijke resten, fragmenten van vliegerkleding en de vliegtuigonderdelen geborgen. Ook kon toen worden vastgesteld dat de piloot inderdaad Karl August Becker was.

Onthulling op 22 mei

Op woensdag 22 mei om 10.00 uur onthulde burgemeester Nelly Kalfs in het bijzijn van Wabo Research WO2, de Historische Kring Angeren en de grondeigenaar, de familie Visser, het informatiepaneel aan de Kamervoort in Angeren.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen