Diato ’48 trekzakmuziek bij Kasteel Doornenburg

Als de drie mannen hun trekharmonica om hun nek hangen branden ze los. Gevarieerde muziekstijlen staan op het repertoire. DIATO’48, sinds drie jaar een enthousiast groepje van liefhebbers van de trekzak. Pieter van Wezel, Hans Rutgers (beiden woonachtig in Bemmel) en Gerard van Meegen (woonachtig in Oosterhout), zijn bevlogen van de trekzak.

De trekzak of trekharmonica is een diatonisch instrument. Dat betekent, dat een aantal halve tonen, die bij de meeste andere instrumenten voorkomen, bij dit instrument ontbreken. Je zou het een voorloper van de accordeon kunnen noemen. Vooral echter kenmerkt dit instrument zich door dat ie wisseltonig is. De melodie wordt namelijk mede gemaakt doordat trekken en duwen verschillende tonen geven.

De wellicht bekendere bandoneon past in het rijtje van soortgelijke instrumenten. Hans bespeelt het instrument al zo’n jaar of 15; Pieter en Gerard zijn zes jaar geleden begonnen. Het instrument is nu niet meer weg te denken bij de invulling van hun vrije tijd.

2014-03-1718-54-11

Het motto van de drie mannen: Zie onze muziek als een behangetje tijdens een sfeervol samenzijn; muziek waarbij je rustig kunt praten, zonder oorverdovende muziekversterking.

Vandaag kunt u tijdens het museumweekend genieten van deze muziek. Ze treden voor u op, vanaf 13.30 uur, in de koffiekamers op de voorburcht van Kasteel Doornenburg.

Voor meer informatie: 06 – 20358620 of 06 – 44476892 of [email protected].

Ook op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik hier en druk op de “Vind ik leuk” knop.

Liever via Twitter? Volg ons dan via @lingewaardnews.

Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.

Reacties

Cookieinstellingen