Ben Saunders in nieuw Gelders muziekprogramma De Troubadours 

Foto:

Het gloednieuwe muziekprogramma De Troubadours gaat van start op zondag 9 januari. Presentator en muzikant Christon Kloosterboer trekt de Gelderse provincie in met zijn pick-up truck op zoek naar mooie verhalen.

In de eerste aflevering brengt hij een bezoek aan Arnhem, waar hij op pad gaat met Ben Saunders. Ben werd bekend als eerste winnaar van The Voice of Holland. Daarnaast is hij de eerste Nederlandse artiest die in een week tijd twee nummer één hits scoorde. Sinds vijf jaar woont en werkt Ben in Arnhem, waar hij een eigen tattooshop heeft.  

Eerste aflevering

In de eerste aflevering van De Troubadours neemt de zanger Chris mee naar de John Frostbrug. Hét decor van de dramatisch verlopen operatie Market Garden tijdens de Tweede Wereldoorlog. Voor Ben is de brug persoonlijk ook heel belangrijk. In de uitzending gaan ze opzoek naar het graf van een familievriend van Ben in Oosterbeek, waar ook het eerste nummer uit de serie wordt geschreven. Het lied is een ode aan de jonge soldaten die destijds gesneuveld zijn.

De artiesten

De Troubadours brengen landschap, geschiedenis, de Gelderse cultuur en muziek samen. Christon maakt kennis met bekende muzikanten zoals Ben Saunders, Ellen ten Damme, Joris Linssen, Frans Duijts, Jelle Paulusma, Ronnie Tober, Lavinia Meijer, Lakshmi, Coosje Smit en Blaudzun. Op basis van hun persoonlijk verhaal met betrekking tot een Gelderse streek wordt een song bedacht, gecomponeerd en uitgevoerd.

Nummers luisteren via Spotify

Volg de playlist van De Troubadours op Spotify en mis geen enkel nummer! Vanaf 9 januari wordt wekelijks een nieuw nummer toegevoegd. Blijf met deze lijst up-to-date en luister waar en wanneer je wilt naar de nieuwste nummers van de Troubadours.

Iedere week

Iedere week is Christon te zien in een andere Gelderse streek of stad, met een nieuwe Gelderse muzikant en een vers Gelders lied. De Troubadours is vanaf 9 januari iedere zondag om 17.20 uur te zien op TV Gelderland. Online terugkijken kan via Uitzending Gemist.

Reacties

Cookieinstellingen