Winter in het Kröller-Müller Museum

Foto: Kröller-Müller Museum

Het Kröller-Müller Museum presenteert een uitgebreid tentoonstellingsprogramma deze winter. Naast de beeldentuin en de vaste collectie is er volop reden voor een bezoek.

De tentoonstellingen Fernand Léger en de daken van Parijs en Analoog aan Léger zijn te zien tot 2 april 2023. Naast deze tentoonstellingen is een aantal kleinere presentaties te zien in de winterperiode.

Fernand Léger en de daken van Parijs

19 november 2022 tot en met 2 april 2023: De tentoonstelling Fernand Léger en de daken van Parijs is dé kans om een sleutelmoment in het oeuvre van de Franse kubist Fernand Léger te ontdekken. Ook is er een primeur te zien: de ontdekking van een verborgen schilderij.

Analoog aan Léger

19 november 2022 tot en met 2 april 2023: In Analoog aan Léger reageren Harm van den Dorpel (1981) en Jan Robert Leegte (1973) op uitnodiging van de Triton Collection Foundation beiden met een digitaal werk op het recentelijk ontdekte Fumées sur les toits-schilderij van Fernand Léger, het schilderij dat het middelpunt is van de tentoonstelling Fernand Léger en de daken van Parijs.

Anselm Kiefer: drie werken, drie dichters

24 september 2022 tot en met 10 april 2023: In de tentoonstelling Anselm Kiefer: drie werken, drie dichters zijn drie werken uit de collectie van het museum samengebracht. In deze werken verwijst de Duitse kunstenaar Anselm Kiefer (1945) op verschillende manieren naar leven en werk van de dichters Paul Celan, August Heinrich Hoffmann von Fallersleben en Velimir Chlebnikov.

Nove opere

8 oktober 2022 tot en met 10 april 2023: Nove opere brengt negen arte povera werken uit de collectie samen in de grote beeldenzaal van het museum. Er is werk te zien van Giovanni Anselmo, Jannis Kounellis, Mario Merz, Giulio Paolini, Giuseppe Penone, Michelangelo Pistoletto en Gilberto Zorio.

Restauratie van Wall Drawing #120 (1971) van Sol LeWitt

15 oktober 2022 tot en met 25 maart 2023: Vijf restauratoren van het museum werken afwisselend op zaal aan de restauratie van Wall Drawing #120 (1971) van Sol LeWitt (1928-2007). De kleine presentatie geeft inkijk in het onderzoek dat voorafging aan de restauratie en een toelichting op de ontstaansgeschiedenis van het werk.

Dan Flavin. Vroege lichtwerken

3 december 2022 tot en met 30 april 2023: In de herfst van 1977 realiseert Flavin (1933-1996) in opdracht van het museum de installatie (quietly, to the memory of Mia Visser) specifiek voor de lange muur in het museumrestaurant. Hij draagt het werk op aan Mia Visser, die samen met haar echtgenoot Martin Visser een van de eerste verzamelaars van Flavins werk in Europa was. Vanaf de jaren zeventig komt een groot aantal werken uit hun collectie terecht in het Kröller-Müller Museum, waaronder vier van de tl-werken die in de tentoonstelling te zien zijn.

Informatie en kaartverkoop

Voor actuele informatie en online kaartverkoop zie www.krollermuller.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen