Boekpresentatie van Ger Strijker bij het Colofon: Terug naar Potočari

Foto: Het Colofon

Op donderdag 26 januari presenteert Ger Strijker zijn roman Terug naar Potočari bij Het Colofon. Het entree is vrij, maar graag aanmelden.

Een van de lezersreacties is: “Het verhaal houdt je vanaf het begin vast. Op de één of andere manier voelde ik aankomen wat er ging gebeuren, maar ik had geen idee hoe het zat. Het was echt een verrassing.”

Over het boekHet Colofon

Arnold neemt op de terugweg van een desastreus verlopen familiefeestje een eenentwintigjarige liftster mee. De aanvankelijk toevallig lijkende ontmoeting tussen hem en Maria zet een serie ingrijpende gebeurtenissen in gang. Maria is op zoek naar haar biologische vader. Meer en meer ontstaat het vermoeden dat het daarbij om Marco gaat, de jongere broer van Arnold. Beide broers zijn als militair in Srebrenica geweest. Door een voorval tijdens de inname van de enclave door de Serven hebben ze ruzie gekregen. Die ruzie hebben ze in al de jaren daarna niet kunnen bijleggen en is ook de oorzaak van het mislukken van het familiefeest.
De zoektocht die Arnold en Maria samen ondernemen leidt tot een ontroerende wending.

Over Ger Strijker

Ger Strijker heeft Nederlands en Economie gestudeerd. Beroepsmatig heeft hij heel verschillende dingen gedaan. Ooit is hij als vijftienjarige als elektromonteur begonnen. Na zijn studies was hij onder meer docent op de HEAO in Emmen en bij de Open Universiteit. Later was hij verbonden aan kunsthogeschool ArtEZ, van 2009 tot 2013 als lid van het College van Bestuur.

Enkele lezersreacties

“Het is soms rauw, door de passages over Srebrenica en doordat er af en toe flink wordt gevloekt, maar wat een wijsheid zit er onder deze laag verscholen!”
“Het leest gemakkelijk. Het taalgebruik is niet pretentieus, met heel natuurlijke dialogen. Dat maakt het verhaal des te aangrijpender en ontroerender.”
“Het verhaal houdt je vanaf het begin vast. Op de één of andere manier voelde ik aankomen wat er ging gebeuren, maar ik had geen idee hoe het zat. Het was echt een verrassing.”

Praktische informatie

Datum: Donderdag 26 januari bij Het Colofon, Bakkerstraat 56, Arnhem om 19.30-20.30 uur (inloop om 19.00 uur).
Het entree is vrij, maar graag aanmelden (via [email protected]).

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen