Vrijwilligersvacature Arnhem en omgeving: NAbij is voor de medemens in zijn of haar laatste levensfase

Foto: NAbij

Als vrijwilliger bij NAbij ondersteun je mensen in de laatste fase van hun leven. Deze mensen zijn van alle leeftijden en hebben een klein of geen sociaal netwerk. Zij wonen thuis of zijn opgenomen in een ziekenhuis of in een verpleeg- of zorginstelling in Arnhem en omgeving.

Jij zoekt een plek waar jij je op vrijwillige basis in kunt zetten voor een medemens. Je wilt meedenken, in gesprek gaan, een luisterend oor en een helpende hand bieden. Uitgangspunt is dat wij er zijn voor de mens.

Korte beschrijving

De werkzaamheden bij NAbij zijn geheel afhankelijk van de vraag en de situatie waarin iemand verkeert, maar ook wat jij fijn vindt om te doen. Je bent een belangrijke steun voor iemand die dit nodig heeft, maar ook een collega om samen met ons het verschil te kunnen maken.
Zij kunnen bijvoorbeeld ondersteuning bieden bij het begeleiden naar huis na ontslag uit het ziekenhuis. Een wekelijks of zelfs dagelijks bezoek, meegaan naar de arts of onderzoek, meedenken over de situatie, maar ook samen koken, erop uitgaan enzovoort. Verder in het ziekteproces kunnen zij er overdag en zo nodig ook in de nacht zijn. Na het volgen van hun basistraining word je in overleg ingezet, zodat het ook past binnen jouw andere bezigheden.

Wat voor kennis of vaardigheden zijn nodig?

  • Je hebt affiniteit met mensen in de laatste levensfase.
  • Je kunt goed luisteren en je neemt mensen zoals ze zijn.
  • Je sluit aan en stemt af op de ander, en op wat hij of zij nodig heeft.
  • Je bent je bewust van je eigen grenzen en kan deze goed aangeven.
  • Je bent gewend om zelfstandig te werken.
  • Je maakt tijd vrij voor een werkoverleg of training.

Wat maakt het werk de moeite waard?

  • Je levert een concrete bijdrage in het voorkomen dat een medemens in eenzaamheid zal sterven.
  • NAbij biedt ruimte voor jouw eigen ontwikkeling. Ze stemmen de werkzaamheden en de tijd die jij kunt investeren af op jouw wensen en mogelijkheden. Je gaat deel uitmaken van een fijn team.
  • Je volgt een verplichte basistraining en daarnaast bieden we diverse trainingen en coaching aan. Loop je tijdens de uitvoering van je werkzaamheden toch even vast of heb je vragen, dan staat onze coördinator ter ondersteuning altijd voor je klaar.

Meer weten?

Wil je meer weten of je aanmelden? Neem dan contact op met Tjarda van Egmond, coördinator, 06 25397558 of via [email protected].

Informatie over andere vrijwilligersvacatures

Op de website: www.vrijwilligerscentralearnhem.nl vindt je onder andere een vacaturebank met een overzicht van de vacatures in Arnhem en omgeving.
Vrijwilligerscentrale Arnhem, voor al jouw vragen over vrijwilligerswerk.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen