Humanistisch Verbond Arnhem op 25 april: lezing over weerloos en waardevol gesproken lezing van

Foto: Humanistisch Verbond

In het kader van de Maand van de Filosofie, die dit jaar als thema Weerloos en Waardevol heeft, organiseert Humanistisch Verbond Arnhem-Rijnstreek dit jaar een lezing door Brecht Molenaar. De lezing is te volgen bij De Wasserij in Arnhem.

Brecht Molenaar is humanistisch geestelijk verzorger en zorgethica. Ze werkt in het Henriette Roland Holsthuis, een verzorgingshuis/woonzorgcombinatie in Amsterdam-Bijlmer. Daar heeft ze vooral van doen met zeer kwetsbare mensen: ouderen in de verzorging of verpleging, mensen met dementie en mensen met een psychiatrische aandoening.

Recente geschiedenis

Zij begint met een blik op de recente geschiedenis van het humanisme. Lange tijd waren vrijheid, zelfbeschikking en weerbaarheid de speerpunten. Onlangs is daar een nieuw begrip aan toegevoegd: humanistische spiritualiteit. Brecht Molenaar legt uit hoe zij dit begrip interpreteert, en hoe juist de combinatie van weerloos én waardevol daarin een plaats kan krijgen.
Daarna volgt een vraaggesprek met Marten Hummel (bestuurslid HV Arnhem-Rijnstreek), die verkent wat het werk haar heeft gebracht als het gaat om deze thematiek. Vervolgens buigen we ons in een gezamenlijk gesprek over de vraag: welke plaats hebben de woorden ‘waardevol en weerloos’ in jouw levensbeschouwing?

Praktische informatie

De lezing is op dinsdag 25 april, van 20.00 – 22.00 uur in De Wasserij, Molenbeekstraat 26A, Arnhem.
Toegang is gratis.
Voor meer informatie: https://www.humanistischverbond.nl/afdeling-arnhem-rijnstreek/.

Je kunt een probleem niet oplossen met de denkwijze die het heeft veroorzaakt. - Albert Einstein
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen