Bewonder de expositie ‘Water dichtbij’ van Anja Leerentveld in het Watermuseum

Foto: Nederlands Watermuseum

Nu in het Nederlands Watermuseum: de bijzondere expositie ‘Water dichtbij’ van Anja Leerentveld. Anja Leerentveld is een geboren en getogen Arnhemse met een grote liefde voor de vijvers en beekjes van Sonsbeek.

Deze fascinatie legt zij vast in prachtige experimentele beelden. Anja maakt installaties van glas, kleurstoffen en licht om zo de veelzijdigheid van het water met haar macrolens vast te leggen. Deze kleurige en verrassende beelden hebben de komende maanden een mooie plek in het museum.
De expositie is te bewonderen in het Watermuseum tot eind juli tijdens openingstijden met een geldig entreebewijs.Watermuseum

Meer over Anja Leerentveld

“Ik ben een geboren en getogen Arnhemse, opgegroeid in de veelzijdige wijk Klarendal. De vijvers en beekjes van Sonsbeek waren binnen loopafstand en voor mij was dat één grote speel- en wandelplek. En dat is het nog steeds. Met mijn eerste cameraatje legde ik mijn omgeving vast. Steeds vaker met de kleinste details als hoofdzaak. Juist die verrassen mij nog steeds in positieve zin en nemen me mee in de magische wereld van ‘dichtbij’.
Water vind ik een geweldig en fascinerend element om vast te leggen. Het stroomt, weerspiegelt, vervormt, verstilt…..
Voordat mijn werk tot een beeld komt maak ik eerst een soort van installatie. Daarbij maak ik gebruik van glas, sop of olie, kleurstof en verschillende invalshoeken van licht. Zo komen, met mijn camera en macrolens, de beelden van ‘water dichtbij’ tot stand,” aldus Leerentveld.

Meer informatie

Voor meer informatie over de kunstenares, kijk naar: www.anja-leerentveld.nl.

Reacties

Cookieinstellingen