Tien jaar Heeren van de Zee: ‘Het leukste is het contact met de vele klanten’

Foto:

Heeren van de Zee bestaat tien jaar. Ter gelegenheid van het jubileum zijn er van 6 tot en met 10 juni speciale feestaanbiedingen. De viskraam is wekelijks te vinden in Arnhem, in de Geitenkamp en Rijkerswoerd.

Partnercontent

Wie langs de kraam loopt, moet het water wel in de mond lopen.Heeren van de Zee biedt een zeer uitgebreid assortiment verse vis en visproducten. En daar blijft het niet bij want ook op de website wordt een zeer ruime keuze aangeboden.

Passie voor vis

“Via een lokale visboer in Veenendaal ben ik in 1997 in de vishandel terecht gekomen. Sindsdien is mijn passie voor vis alleen maar gegroeid wat heeft geresulteerd in het bedrijf dat we nu hebben,” aldus eigenaar Arjen Catsburg. “Door met een mobiele wagen op pad te gaan heb je meerdere verkooplocaties. Hier- door heb je een breder klantenbestand en leer je dus meer mensen kennen. Dit is misschien wel het leukste van de vishandel, al dat contact met de vele ‘vaste’ klanten.”
In de tien jaar dat Heeren van de Zee bestaat is er heel veel veranderd, aldus Arjen. “Zo zijn we ooit begonnen met z’n tweeën en heb ik later de zaak alleen doorgezet maar wel met goede collega’s om me heen. Alleen red je het niet. De manier van werken is hetzelfde gebleven, het assortiment is op sommige vlakken wel uitgebreid. Zo kunnen we meer verse vis aanbieden, hebben we naast de verkoopwagen een webshop ontwikkeld én leveren we inmiddels ook aan zorginstellingen en cateraars.”

Heeren van de Zee

Mooiste werk

Al tien jaar staat Arjen met veel plezier in de viskraam. Hoe komt dat? “Werken in de vishandel is in mijn ogen het mooiste dat er is. Zien dat mensen tevreden weggaan of aangeven dat ze tevreden zijn over de kwaliteit en manier van aandacht geeft de meeste voldoening. Als je dan bovendien merkt dat je naast visboer ook een gewaardeerd persoon bent dan doet dat wel wat met je. Ik weet nog goed dat onze kinderen geboren werden en ook bij mijn zusje…. alle reacties en zelfs cadeaus, echt overweldigend.”

Uitdaging

De hogere kosten en superinflatie gaan ook Arjen niet in de koude kleren zitten. “De grootste uitdaging is op dit moment de kostencrisis. Ook wij merken dat alles schreeuwend duur wordt en vinden dat erg vervelend. Bij ons klotst de winst namelijk niet tegen de plinten omhoog. Wij zien een doelgroep die vaak niet meer voldoende middelen heeft om een visje te kopen. Dat is een schrijnende situatie. Onze uitdaging is om toch voldoende winst te maken om te overleven én zoveel mogelijk mensen de kans te geven om van onze vis te genieten.”

Vol vertrouwen

Toch ziet Arjen de toekomst met vertrouwen tegemoet. “Wij hopen dat we over vijf jaar nog steeds met veel plezier op onze locaties mogen staan en dat ons bedrijf nog breder is geworden met het leveren aan zorginstellingen en bedrijven. Onze droom is om een mooie nieuwe verkoopwagen te kunnen aanschaffen zodat we ons assortiment nog verder kunnen uitbreiden.”

Informatie

Heeren van de Zee is elke dinsdag en zaterdag te vinden bij winkelcentrum Rijkerswoerd en elke donderdag op het Marktplein in Geitenkamp.
Voor meer info mail naar: [email protected]

Voor meer informatie en online bestellen kijk op de uitgebreide website.

Heeren van de Zee

Reacties

Cookieinstellingen