Muziekfestival ZOOM! vijf dagen bruisend feest van muziek op Veluwezoom van 31 mei tot en met 4 juni

Foto: Zoom Festival

Een nieuw jaar, een nieuwe ZOOM!. Er zijn weer mooie programma’s gemaakt, interessante gasten uitgenodigd en zijn er mooie routes uitgezet.

Topmusici uit binnen- en buitenland komen naar de Veluwezoom om in de prachtige omgeving waar Veluwe en IJssel elkaar ontmoeten, hun klassieke muziek te laten klinken. Voor jonge enthousiaste muziekensembles zijn er in de aanloop naar het festival masterclasses, met een presentatieconcert op zaterdag in Rozendaal.

Voor het 25-jarig jubileum

Speciaal voor het 25-jarig jubileum van het Ruysdael Kwartet schreef een vriend, de Duitse componist/klarinettist Jörg Widmann, een nieuw strijkkwartet. Ook dit is te horen in ZOOM!, samen met Beethovens tweede Strijkkwartet, waar hij zich door liet inspireren. Ook zijn er dit jaar twee jonge Nederlandse topkwartetten te gast: het Skazka Kwartet en het Belinfante Kwartet. Tenslotte is er natuurlijk weer een Openluchtconcert, dit keer rondom het thema 450-jaar gemeente Rheden.
Ruysdael Kwartet
Er is een Openluchtconcert, de wethouders bereiden zich al voor op het traditionele pannekoekenconcert, er is een concert bij zonsopgang, een familieconcert en een wandelconcert door Hanzestad Doesburg. En dan is er op de slotdag van het festival de mogelijkheid om op de fiets het landschap en de verborgen juweeltjes van de omgeving te ontdekken tijdens het fietsrouteconcert, met optredens op bijzondere locaties. Het slotconcert, in de indrukwekkende ‘Turnhal Avegoor’, vormt het daverende sluitstuk.

Vanaf nu zijn de kaarten te bestellen

Bekijk hier het programma van ZOOM!
Enkele details van het programma moeten nog ingevuld worden. Deze zullen in de komende tijd op de website bijgeplaatst worden. Je kunt dus nog enkele aanvullingen verwachten.

  • Datum en tijd: 31 mei tot en met 4 juni van zonsopgang tot in de avond
  • Locaties: Rheden, Dieren Velp, Rozendaal, Doesburg, Ellecom, locaties in de landelijke Veluwezoom omgeving.
  • Kaarten: hier te reserveren
Dossier:

Reacties

Cookieinstellingen