Vrijdag 26 mei: Ilja Leonard Pfeijffer in Het Colofon voor kort interview en signeersessie

Foto: Het Colofon

Op vrijdag 26 mei is Ilja Leonard Pfeijffer te gast in Boekhandel Het Colofon voor een kort interview en een signeersessie. Drie dagen eerder verschijnt zijn nieuwste werk, Alkibiades, een monumentale, rijk gedocumenteerde, historische roman.

Ilja Leonard Pfeijffer schrijft romans, verhalen, gedichten, columns, essays, kritieken, theaterstukken en songteksten. Hij woont en werkt in Genua. Pfeijffer was tot 2004 werkzaam als classicus aan de Universiteit Leiden. In 2014 won hij de Libris literatuurprijs met zijn roman La Superba (2013). Hij heeft internationaal naam gemaakt met een veertigtal boeken waaronder Grand Hotel Europa (2018), een roman die de bestsellerlijsten domineerde.

Over Alkibiades

Alkibiades is tegelijkertijd een geleerde historische studie en een grote roman voor onze tijd en voor elke tijd, die een even uniek als universeel verhaal vertelt over het najagen van ambities in een onvolmaakte wereld.
Deze monumentale, rijk gedocumenteerde, historische roman vertelt het waargebeurde verhaal van het streven en falen van Alkibiades, de mooiste man van Griekenland. Hij was de extravagante, geniale, opzienbarende, androgyne, biseksuele en omstreden politicus en strateeg van Athene tijdens de grote oorlog tegen Sparta. Zijn verhaal is voor ons een reis door de tijd naar de wereld van bijna tweeënhalf millennium geleden, toen steeds meer symptomen, die voor ons verontrustend herkenbaar zijn, begonnen te wijzen op het verval van de democratie en daadwerkelijk leidden tot de nederlaag van Athene. De vraag is in hoeverre Alkibiades hieraan schuldig was. Was hij de populist die de democratie heeft ontmanteld of had hij de redder van Athene kunnen zijn? In deze roman legt hij verantwoording af over zijn idealen, strategieën en levenslange strijd.

Praktische informatie

Ilja Leonard Pfeijffer te gast op vrijdag 26 mei, van 16.00 – 17.00 uur in Boekhandel Het Colofon, Bakkerstraat 56, Arnhem.
Het is vrij toegankelijk, maar graag aanmelden: http://hetcolofon.nl/index.php/activiteiten/podium-activiteiten/424-ilja-leonard-pfeijffer-kort-interview-en-signeren.

Reacties

Cookieinstellingen