Wereld Eetstoornissendag Social Walk Arnhem op 2 juni

Foto: WEDAD

Vrijdag 2 juni is het WEDAD, Wereld Eetstoornissendag, en zal er wereldwijd veel aandacht zijn voor mensen met een eetstoornis en hun naasten. Ook in Nederland zal hier aandacht voor zijn.

Deze middag zal er in het Sonsbeekpark in Arnhem een bijeenkomst zijn om stil te staan bij het leven met een eetstoornis. Ook zullen patiënten en naasten met elkaar in het paars gekleed een wandeling door Arnhem maken en zullen er diverse sprekers aan het woord komen.

ARFIDwereld eetstornisdag

Een ARFID-ambassadeur en moeder van twee kinderen met de ARFID (Avoidant/Restrictive Food Intake Disorder), zal iets vertellen over een leven met deze nog onbekende eetstoornis, waar zo`n 150.000 kinderen en 130.000 volwassenen -én hun naasten- in Nederland mee te maken hebben.

Programma

  • Het programma start op vrijdag 2 juni in Arnhem bij Molenplaats, Zijpendaalseweg 24A, Arnhem
  • 12.30 uur: Start WEDAD
  • 13:30 Start programma
  • 15:00 Social Walk
  • 17:00 Einde programma
  • 18:00 Einde WEDAD
  • Kijk voor meer informatie over de site van WEET of NAE.

wereld eetstornisdagWaarom lopen mensen in de kleur paars?

Er is voor gekozen iedereen in een kleur te laten wandelen zodat ze een gezamenlijke eenheid vormen. Verbinding met elkaar is deze dag het uitgangspunt en doordat iedereen dezelfde kleur draagt voelen ze de verbinding nog meer. De kleur paars is gekozen omdat de commissie dit destijds de mooiste kleur vond en als je kijkt naar de kleurenpsychologie van paars klopt dit ook met hun bedoelingen.
“Paars staat voor waarheid, visie en wijsheid. Paars werkt kalmerend en opbeurend, staat voor creativiteit, leiding, daadkracht, raad en bemiddeling.”  (https://www.kennisdomein.nl/marketing/kleurenpsychologie-in-de-praktijk/)

Wat is de route?

Ze lopen in het Sonsbeekpark van de Molenplaats langs de waterval naar de grote vijver, daar rondomheen en achterlangs via de Pellegenlaan langs het boswachtershuisje terug naar de  Molenplaats.

Reacties

Cookieinstellingen