Museumtour: een reis langs musea met kunst en muziek

Foto: Orkest de Ereprijs

Met de Museumtour wil hedendaags muziekensemble Orkest De Ereprijs uit Apeldoorn culturele verschillen overbruggen en verbindingen leggen tussen generaties. De Museumtour gaat in première op 17 juni, de Dag van de Componist, in Museum Arnhem, en wordt daarna nog vijf keer uitgevoerd.

Verder doen Verwey Museum Haarlem, Kröller-Müller Museum, CODA Museum, Stedelijk Museum Breda en Kasteel Huis Bergh hier aan mee.
Als onderdeel van hun meerjarig Re-Generation programma kregen verschillende componisten de opdracht om op basis van objecten en verhalen uit de permanente opstelling van een museum nieuwe muziek te componeren.

Geïnspireerd zijnMuseumtour

De gecomponeerde stukken, geschreven door Corrie van Binsbergen, Wilbert Bulsink, Pete Harden, Vanessa Lann, Klas Torstensson en Klaas de Vries, gaan bijvoorbeeld om schilderijen of beeldende kunst. Maar ze kunnen ook geïnspireerd zijn door een tentoonstelling, het museumpark of de geschiedenis van de stad waar het museum gevestigd is. Aan het kunstwerk kunnen de componisten spiegelen, commentaar leveren of een ander perspectief bieden; een soort muzikale publieksbemiddeling.
Elk componist is aan een museum gebonden. Tijdens ieder museumconcert zullen alle stukken worden uitgevoerd en het bijbehorende stuk worden uitgelicht.

Praktische informatie

  • Wanneer? Zaterdag 17 juni om 14.00 uur
  • Waar? Beeldentuin van Museum Arnhem
  • Kosten? Deelname is gratis.
  • Deelnemen? Je hoeft je van tevoren niet aan te melden. Er is namelijk plek voor 100 personen. Daarnaast kun je eventueel je eigen kleedje meenemen en plaatsnemen op het gras.
  • Let op! Bij slecht weer wordt er mogelijk uitgeweken naar een andere locatie. Houd voor updates deze websitepagina in de gaten.
  • Op 25 juni  speelt het orkest in het  Kröller-Müller Museum. Klas Torstensson  was de componist verbonden aan dat museum.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen