Rijnstate opent eerste IC-dakterras in ziekenhuis Nederland

Foto: Rijnstate

Wat begon met een droom is inmiddels werkelijkheid: een intensive care (IC) afdeling in de buitenlucht, inclusief medische gassen en alle benodigde apparatuur. Een primeur ook, want nergens in Nederland kunnen IC patiënten naar buiten, ondersteund met alle noodzakelijke voorzieningen.

En dat terwijl een paar zonnestralen of een frisse wind al een hele hoop goed kunnen doen.

Opening

Op 26 juni vond de officiële opening van het IC dakterras plaats, dat mede dankzij vele donateurs van het Rijnstate Vriendenfonds kon worden gerealiseerd. De officiële opening werd verricht door John Berends, commissaris van de Koning, Provincie Gelderland.
Na een welkomstwoord door Wim van Harten, voorzitter Raad van Bestuur Rijnstate, legde Michiel Blans, internist-intensivist in Rijnstate, uit waarom een IC dakterras voor IC patiënten zo belangrijk is. Zijn verhaal werd gesteund door een pleidooi van Maarten van Schijndel, psychiater in Rijnstate, die inging op de psychologische impact van een IC opname.
De opening kreeg een bijzonder accent vanwege een muzikaal optreden door een voormalig IC patiënt en zijn band. Genodigden mochten tot slot een kijkje nemen op het dakterras.

Reinzicht

Het Rijnstate IC dakterras kreeg de naam ‘Reinzicht’ en is vernoemd naar Rein Verspiek. Rein was IC verpleegkundige in Rijnstate en heeft zich jarenlang, samen met Michiel Blans, ingezet voor de nieuwbouw van de Intensive Care en de realisatie van het IC dakterras. Hij overleed op 7 december 2022.
Voor meer informatie kun je kijken op de website: www.rijnstate.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen