Niet te missen: ‘Verhalen met Zorg’ met het Openluchtmuseum en Ruimtekoers

Foto:

Voor Het Nederlands Openluchtmuseum maakt Ruimtekoers deze zomer, samen met kunstenaar Nikki Loef en Arnhemse mantelzorgers een participatiekunstwerk dat ruimte biedt aan de oprechte verhalen met zorg. De installatie op het entreeplein in het museum nodigt bezoekers uit om hun verhalen over en met zorg te delen.

Dus, voor wie zorg jij? Wij willen het weten! Bezoek het werk óf doe mee met de maandelijkse workshops waarbij je jouw verhaal met zorg in klei kunt maken. Samen vormen deze kleistukjes de installatie, waarmee we laten zien hoe divers zorgen voor een ander kan zijn.

Ode aan de mantelzorger

Ruimtekoers
Nikki Loef, kunstenaar en mantelzorger

‘Ik wilde een plek creëren waar je als zorger ruimte ervaart om ook de minder leuke kanten, het echte verhaal, te delen. Dat is in mij optiek echt een ode aan de mantelzorger!’ Nikki Loef, kunstenaar en mantelzorger.

Luisteren naar gesprekken

De gesprekken zijn ook opgenomen, zo maakten Nikki en het team van Ruimtekoers een podcastserie. Je kunt Verhalen met Zorg dus luisteren via Spotify, of de website van het Openluchtmuseum. Kijk ook hier voor: Doe mee met Verhalen van Zorg.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen