Kerstconcert kamerkoor en koperkonsort

Foto: Jonathan Rosenberg

Op zaterdag 16 december om 20.15 uur geven het Nijmeegs kamerkoor Sequentus en het Nijmeegs Koperkonsort een kerstconcert in de Maria Geboortekerk in Lent. Op het programma staat muziek van onder meer Kodály, Poulenc, Vivaldi en Scheidt.

Sequentus en het NKK brengen het kerstverhaal zowel apart als gezamenlijk. De toegang is gratis, maar een vrijwillige bijdrage is welkom. Wel graag reserveren, op www.sequentus.nl.

Verrassende mix

Van kribbe tot Driekoningen, het volledige kerstverhaal komt voorbij. Kamerkoor Sequentus zingt een verrassende mix van barok, renaissance en eigentijdse klassieke muziek. Daarnaast speelt het Nijmeegs Koperkonsort Italiaanse en Duitse oude muziek, zoals het Kerstconcert van Corelli. Als kerstster op de taart luister je naar een bewerking van de onmisbare kerstklassieker ‘Have Yourself a Merry Little Christmas’ van Peter Gritton. Geen betere manier om alvast in de kerststemming te komen.

Renaissance en barok

Het Nijmeegs Koperkonsort bestaat uit tien (semi-)professionele en betere amateurmusici uit Nijmegen en omstreken. Het koperensemble werd opgericht in 1978 en treedt sindsdien in wisselende bezetting op. Sinds 2013 bestaat het ensemble uit tien musici. Op het repertoire staat zowel muziek die oorspronkelijk werd gecomponeerd voor koperinstrumenten als bewerkingen voor dit ensemble. Een belangrijk deel van het repertoire komt uit renaissance en barok, maar ook eigentijdse werken worden gespeeld. De muzikale leiding is in handen van Dick Bolt.

Bassen en tenoren gezocht

Sequentus is een relatief jong koor (leeftijden 30-50 jaar) met uitdagend klassiek repertoire. Het kamerkoor zingt onder leiding van dirigent Peter-Paul van Beekum. Met twintig zangers heeft het koor al een mooie mix van bassen, tenoren, alten en sopranen, maar Sequentus vindt het leuk om nog verder te groeien. Ben je bas of tenor, heb je zangervaring en heb je zin om in een goed koor te zingen waarbij je al snel resultaat hoort? Neem dan contact op met Sequentus via sequentus.nl en ga een donderdagavond meezingen om te kijken of Sequentus bij je past.

Praktische informatie

  • Wat: Kerstklanken met kamerkoor en koperensemble.
  • Waar: Maria Geboortekerk, Lent.
  • Wanneer: Zaterdag 16 december, 20.15 uur.
  • Prijs: De toegang is gratis, maar een vrijwillige bijdrage is welkom.
  • Reserveren: via www.sequentus.nl.
  • Meer info: www.nijmeegskoperkonsort.nl.

    kamerkoor
    Foto: Henk Gols
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen