Koolhoven Kiest in Focus: ‘Blade Runner’ op 27 maart

Foto:

Op woensdag 27 maart presenteert filmmaker Martin Koolhoven (‘Brimstone’, ‘Oorlogswinter’) zijn favoriete film in Focus Filmtheater Arnhem. Te zien is sf-klassieker ‘Blade Runner’ van Ridley Scott uit 1982.

Koolhoven voorziet de film zelf van een bevlogen inleiding, waarin hij vertelt waarom dit een van zijn grote favorieten is. Deze voorstelling is onderdeel van het jubileumprogramma ’50 jaar Focus in 50 films’. Een wekelijks klassiekerprogramma in Focus met de vijftig mooiste, belangrijkste en interessantste films van de afgelopen vijftig jaar, gekozen door vrienden en bekenden.

Blade Runner,The Final Cut.Copyright-2019-WarnerBros.Pictures-.jpg

Wachten tot de film in de videotheken lag

Koolhoven: “Toen Blade Runner uitkwam in 1982 was ik enorm hyped up door de reclames die ik had gezien in onder meer het weekblad Eppo en de teleurstelling was dus groot dat ik niet naar de film mocht omdat ik te jong was. Jaren later vraag ik me af of dat wel klopte en of mijn ouders dat niet verzonnen hadden, want ik was al 13. Hoe dan ook moest ik wachten tot de film in de videotheken lag of op TV kwam (ik weet niet meer wat eerder was), maar de science-fiction film maakte de verwachtingen volledig waar. Zelfs de eerste versie die uitkwam (dus met voice-over) vond ik geweldig. Ondertussen heb ik de film ook al veel op het grote doek en in mijn thuisbioscoop in verschillende versies gezien en het blijft een van van favoriete films ooit.”
Zie www.focusarnhem.nl voor meer informatie en tickets.

‘Blade Runner’

‘Blade Runner’ is een baanbrekende science-fiction film van Ridley Scott uit 1982, met onder andere Harrison Ford en Rutger Hauer. Politieman Deckard (Harrison Ford), gespecialiseerd in het opsporen van ontsnapte, nauwelijks van echte mensen te onderscheiden androïden, krijgt de opdracht om vijf van deze replicants op te sporen en te vernietigen. Er volgt een jacht door een prachtig vormgegeven, futuristisch Los Angeles, waar het altijd regent. Met zijn bijzondere sets, special effects, indrukwekkende kostuums en prachtige camerawerk biedt ‘Blade Runner’ een unieke blik op een dystopische samenleving in de nabije toekomst. De Nederlandse acteur Rutger Hauer brak destijds met de film door in de VS.

Martin Koolhoven

'Blade Runner'
Martin Koolhoven

Martin Koolhoven is een Nederlands filmregisseur en scenarioschrijver. Zijn bekendste films zijn ‘Het Schnitzelparadijs’, naar de roman van Khalid Boudou, ‘Oorlogswinter’ naar het boek van Jan Terlouw, en de in 2016 voltooide western ‘Brimstone’, die hij zowel schreef als regisseerde (en die door zijn bedrijf werd geproduceerd). Op televisie is hij onder andere te zien in De Kijk van Koolhoven en Koolhoven Presenteert en in het theater met Klassiekers met Koolhoven en Koolhovens Keuze.

Meer informatie bij Focus

  • Focus Filmtheater | Audrey Hepburnplein 1 | 6811 EH Arnhem; mailadres: [email protected].
  • Telefoon: 088 1900666 (maandag-vrijdag 9.00-16.00 uur, zaterdag-zondag 14.00-17.00 uur).
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen