Zondag laatste Podium aan de Waal

29 jun , 14:26 Buurgemeente
harmonie hatert 2023 1c1180cacf 1024x512 1 1
Podium aan de Waal.Harmonie Hatert 2023
Aanstaande zondag is alweer de laatste editie van Podium aan de Waal. Luister naar de fijnste muzikale klanken aan het water tijdens deze middag vol (orkest)muziek met Harmonie Hatert, Het Nijmeegs Amusements Orkest en het NFM Projectorkest.
Luister naar de fijnste muzikale klanken aan het water tijdens deze middag vol (orkest)muziek!

Programma

14.00 uur - Harmonie Hatert
Harmonie Hatert is opgericht direct na de oorlog op 16 november 1945. In 60 jaar groeide het orkest uit van een echte dorpsfanfare tot een geheel eigentijds zittend orkest. Hun repertoire omvat onder andere filmmuziek, licht klassiek, popsongs, volksmuziek en musical. Ook voor een dixieland nummer draaien zij hun hand niet om.
15.00 uur – Het Nijmeegs Amusements Orkest
Het Nijmeegs Amusementsorkest bestond vorig jaar maar liefst 125 jaar. Het begon als fanfare in december 1897 en later harmonie Ons Genoegen in Hees. Inmiddels is het showorkest al 40 jaar een bigband aangevuld met klarinetten en fluiten. Jarenlang heeft het showorkest onder leiding gestaan van Jimmy Nas met zijn Non Stop Music show. Het orkest staat inmiddels al vele jaren onder leiding van Louis van de Waarsenburg. Louis schrijft net als Jimmy de muziek op maat voor de muzikanten en vocalisten. Het repertoire varieert van pop tot funk en klassiek tot swingende jazz. Voor dit concert treden de vocalisten Susan Remers en Suzanne Menheere samen met het orkest op.
16.00 uur - NFM Projectorkest
Dit jaar organiseert de Nijmeegse Federatie van Muziekverenigingen (NFM) weer het Groot Projectorkest. Alle muzikanten uit Nijmegen en omstreken zijn welkom om mee te doen en te ervaren hoe leuk het is om samen muziek te maken! Onder leiding van dirigent Roger Ritzen wordt er een licht en gevarieerd programma ingestudeerd op 18 mei en 29 juni. Op zondagmiddag 30 juni 2024 presenteren zij de uitvoering op de Waalkade.

Praktische informatie

Deze show vindt plaats om 14.00 uur, 15.00 uur en 16.00 uur. De optredens van Podium aan de Waal zijn in de buitenlucht. Het programma kan afwijken qua tijden of kan worden geannuleerd bij regen.
Deze middag wordt mede mogelijk gemaakt door ons MeeMaakPodium Doe-het-zelf en Fonds voor Cultuurparticipatie. Podium aan de Waal is een initiatief van de Lindenberg en De Schoenfabriek in opdracht van de Gemeente Nijmegen.