Zwitserse Driedaagse bij jubileum Stichting deBOL

Foto: Lingewaard Nieuws

Stichting deBOL viert haar 20-jarig bestaan op 16,17, en 18 juli met een Bemmels/Zwitsers weekend. Zij gaat weer met heel veel liefde en enthousiasme aan de slag om van deze Driedaagse een heel gezellig, sportief en fantastisch weekend te maken.

Dit alles onder het motto: Lingewaard DOET het anders en dat  is zeker genieten. Denk je aan de Lingewaard Doet cheque voor deBOL?

Waarom Bemmels/Zwitsers?

DeBOL kiest voor een Bemmels/Zwitsers weekend omdat zij een Bemmelse organisatie is die al sinds 1997 wandeltochten voor 50-plussers organiseert. In het begin was dat als medewerkers van de VVV Bemmel Boven Betuwe in samenwerking met de KBO en de KNBLO Kring Gelderland. En sinds 2001 als Stichting deBOL (Bemmelse Organisatie Ladies). Stichting deBOL kiest voor de toevoeging Zwitsers omdat al jarenlang tijdens de Nijmeegse Vierdaagse in Bemmel een Zwitserse Week wordt gehouden. Daarin organiseerden zij als VVV medewerkers de Zwitserse Markt. Vandaar dus de combinatie Bemmels/Zwitserse 3-Daagse.

Plaatsing deBOL-bankje

DeBOL wil dit weekend openen met een feestelijke onthulling van een deBOL-bankje dat geplaatst zal worden aan het Zwitserspad in het Groene Hart van Bemmel. Dit als aandenken aan hun 20-jarige bestaan en ter herinnering aan hun Ambassadeur Henk Bergamin. Na zijn burgemeesterschap werd hij Ambassadeur van Stichting deBOL. Deze functie heeft hij tot aan zijn dood in augustus 2019 met veel enthousiasme vervuld.

DeBOL heet je graag welkom op vrijdag 16 juli. om 15.50 uur op de Kinkelenburglaan ter hoogte van het Gemeentehuis. Iedereen loopt dan gezamenlijk naar het Zwitserspad.  Om 16.00 uur is er een feestelijke bijeenkomst waarbij de Bemmelse kleinkinderen van Henk en Else Bergamin, Niek, Puck, Guus en Sofie, het bankje zullen onthullen.

Gezinsspeurtocht en Hap- en Staproute

Alle inwoners van Lingewaard krijgen een gezellige, gezonde en sportieve activiteit aangeboden in de vorm van een nieuw initiatief: de Bemmelse after corona Tweedaagse. Op zaterdag 17 juli  Het wordt een leuke speurroute van circa acht kilometer voor gezinnen met kinderen. Dit is in plaats van de afgelaste Avond Vierdaagse. De Avond Vierdaagse commissie heeft een mooie wandelroute voor de iedereen uitgestippeld. Onderweg moet je speuren. Er staat vast wel ergens iets lekkers en na afloop is er ook nog een mooie herinnering. Deelname is gratis. Je moet je voor 14 juli wel even aanmelden.

Op zondag 18 juli is er een (individuele) wandelroute van circa 25 en/of 15 km door Lingewaard. Onderweg kom je de BOL-dames zeker tegen en zal er vast een kopje koffie of thee, iets lekkers worden uitgedeeld. Deelname is gratis en na afloop ligt er een bijzondere herinnering voor je klaar. Ook hiervoor moet je je voor 14 juli inschrijven. Contact kan via email: [email protected].

Geen cheque?

Woon je niet in Bemmel, Gendt, Haalderen, Ressen of Angeren, dan krijg je dit jaar geen cheque thuis gestuurd. Maar als je deBOL in het kader van het vierde lustrum toch zou willen steunen om deze Driedaagse te realiseren, dan kun je iets over maken op hun bankrekening NL 94 RABO 0316883298.

Reacties

Cookieinstellingen