Advies aan zwangere vrouwen om boosterprik te nemen

Foto:

De werkgroep COVID-19 en Zwangerschap adviseert zwangere vrouwen dringend om een boosterprik te nemen tegen het coronavirus. Ongeacht de termijn van de zwangerschap.

Eerder dit jaar adviseerde de werkgroep alle zwangeren al om zich in te laten enten tegen corona, met een mRNA-vaccin. De vaccins van Pfizer en Moderna zijn mRNA-vaccins.

Boosterprik veilig

Dat advies geldt dus ook voor de boosterprik. De prik moet minimaal zes maanden na de tweede dosis worden gezet. Vrouwen die ondanks hun eerdere inentingen toch een coronabesmetting hebben gehad, moeten tot zes maanden na die infectie wachten.
Daarnaast ziet de werkgroep geen bezwaar tegen een (extra) coronaprik voor mensen die proberen om een kind te krijgen en ook voor vrouwen die borstvoeding geven is het veilig.
Momenteel krijgen onder meer ouderen en mensen in de zorg een boosterprik. In die laatste groep zitten dus ook vrouwen in de vruchtbare leeftijd.

Werkgroep COVID-19

In de werkgroep COVID-19 en Zwangerschap zitten afgevaardigden van verschillende organisaties, zoals de Nederlandse Vereniging voor Obstetrie en Gynaecologie (NVOG) en de Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen (KNOV).
Verder kun je kijken naar zwangerschap en Covid-19 op de site van RIVM.

Dossier:

Reacties

Cookieinstellingen