Nijmegenaar Joris Linssen in tweede aflevering De Troubadours

Foto: Omroep Gelderland

Omroep Gelderland heeft een nieuw muziekprogramma: De Troubadours. Presentator en muzikant Christon Kloosterboer trekt de Gelderse provincie in met zijn pick-up truck op zoek naar mooie verhalen.

Aankomende zondag, in de tweede aflevering, brengt hij een bezoek aan Nijmegen, waar hij op pad gaat met Joris Linssen.

Punkband en rockband

Veel mensen kennen Joris Linssen als presentator van tv-programma’s als Taxi en Hello Goodbye, maar daarnaast zingt hij ook. De geboren Nijmegenaar begon zijn muzikale carrière op zestienjarige leeftijd als zanger van een punkbandje en zong later in de rockband De Vendettas, waarmee hij onder andere op Lowlands stond. Nu toert hij al twintig jaar met zijn band Caramba door Nederland. In deze uitzending gaan Christon en Joris terug naar zijn roots: het concertgebouw De Vereeniging in zijn geboortestad Nijmegen, waar zijn ouders elkaar voor het eerst hebben ontmoet.

De artiesten

De Troubadours brengen landschap, geschiedenis, de Gelderse cultuur en muziek samen. Christon maakt kennis met bekende muzikanten zoals Ben Saunders, Ellen ten Damme, Joris Linssen, Frans Duijts, Jelle Paulusma, Ronnie Tober, Lavinia Meijer, Lakshmi, Coosje Smit en Blaudzun. Op basis van hun persoonlijk verhaal met betrekking tot een Gelderse streek wordt een song bedacht, gecomponeerd en uitgevoerd.

Nummers luisteren via Spotify

Volg de playlist van De Troubadours op Spotify en mis geen enkel nummer! Wekelijks wordt er een nieuw nummer toegevoegd. Blijf met deze lijst up-to-date en luister waar en wanneer je wilt naar de nieuwste nummers van de Troubadours.

Iedere week is Christon te zien in een andere Gelderse streek of stad, met een nieuwe Gelderse muzikant en een vers Gelders lied. De Troubadours is iedere zondag om 17.20 uur te zien op TV Gelderland. Online terugkijken kan via Uitzending Gemist.

Reacties

Cookieinstellingen