Wat gebeurt er eigenlijk dagelijks op een boerderij? Wanneer wordt de melk van koeien opgehaald en lopen biologische varkens binnen of buiten? Wie zijn eigenlijk de klanten van een boer?
In de serie
Foodvalley Farmvloggers geven
boeren en boerinnen een unieke inkijk in het leven op een agrarisch bedrijf.
Vlogcursus gevolgd
De deelnemende boeren en boerinnen hebben een vlogcursus gevolgd, zodat zij echt zelf hun verhaal kunnen delen. In 2021 wordt iedere maand een aflevering van de serie gepubliceerd. In iedere aflevering staat een actueel onderwerp centraal. Het doel van de serie is om mensen kennis te laten maken met de boeren in de regio.
Van winter naar de lente
In de eerste aflevering leggen boerinnen Conny van de Top uit Lunteren en Jannie Bos uit Putten uit hoe op het boerenerf wordt voorbereid op de lente, naast de bijzonderheden van dit moment. De kippen van Conny blijven nu bijvoorbeeld binnen vanwege de vogelgriep. Thuiswerken is voor de boerinnen weinig
nieuws, maar een bedrijf runnen en je kinderen helpen met thuisonderwijs is wel een uitdaging.
Landbouwnetwerk Regio Foodvalley