Terugroepactie Action Innovit Vitamine D wegens mogelijk ethyleenoxide

Foto: Action

Action roept een batch Innovit Vitamine D tabletten terug. In de tabletten is mogelijk ethyleenoxide aanwezig. Deze stof geldt als kankerverwekkend.

De stof ethyleenoxide wordt gebruikt als gewasbeschermingsmiddel buiten de EU. Het gebruik van deze stof als gewasbeschermingsmiddel is in de EU verboden, omdat die als kankerverwekkend geldt.

Barcode en THT

De terugroepactie betreft de Innovit Vitamine D tabletten met barcode 5000453122774en batchcode 258899. De THT-datum op het product is 02/2023. Bij Action is het artikel bekend onder artikelnummer 3003239. In deze batch Innovit Vitamine D tabletten is een grondstof gebruikt waar mogelijk ethyleenoxide in zit.

Tabletten ingenomen?

Het eten van producten met resten ethyleenoxide is niet direct gevaarlijk, maar bij inname van deze stof in grotere hoeveelheden en over langere tijd bestaat er wel een gezondheidsrisico. Om die reden worden deze tabletten nu teruggeroepen.

Breng terug

Heb je de Innovit Vitamine D tabletten gekocht en heeft de verpakking het vermelde batchnummer? Stop dan met het gebruik van de tabletten. Je kunt het product terugbrengen naar een filiaal van Action. Het aankoopbedrag krijg je dan terug.
Voor meer informatie over deze terugroepactie kunt u contact opnemen met de fabrikant van de Innovit Vitamine D tabletten, Ridam Care. Stuur dan een e-mail naar [email protected] of bel naar 088 – 1 666 230.

Meer producten met ethyleenoxide

In 2020 en 2021 zijn veel producten teruggeroepen vanwege de mogelijke aanwezigheid van ethyleenoxide. De terugroepacties die daarover geplaatst zijn op Productwaarschuwing.nl kunt u terugvinden op onze verzamelpagina.

Reacties

Cookieinstellingen