Terugroepactie Princes Ansjovis in Olijfolie wegens te veel histamine

Foto: AHI

Princes roept blikjes Ansjovis in Olijfolie terug. In het product kan te veel histamine zitten, wat schadelijk is voor de gezondheid.

Deze stof is schadelijk voor de gezondheid omdat het een sterke reactie van het immuunsysteem kan veroorzaken.

Terugroepactie

De terugroepactie geldt voor de blikjes Ansjovis in Olijfolie van 46 gram met barcode 50232833. De houdbaarheidsdatum van de blikjes is 30.06.2023 tot en met 31.01.2024. De houdbaarheidsdatum vind je op de zijkant van het blikjes. Deze blikjes zijn verkocht bij Albert Heijn, Hoogvliet en Dirk.

Al gekocht?

In de ansjovis kan te veel histamine zitten. Deze stof is schadelijk voor de gezondheid omdat het een sterke reactie van het immuunsysteem kan veroorzaken. Na het eten krijgt men dan verschijnselen als diarree, kortademigheid, hoofdpijn of huidirritatie. Deze symptomen verschijnen meestal binnen enkele minuten of uren na het eten van het product.
Heb je deze Ansjovis in Olijfolie van Princes? Eet deze dan niet. Al geopende blikjes moet je weggooien, ongeopende verpakkingen kun je terugbrengen naar de winkel waar je ze hebt gekocht. Het aankoopbedrag krijg je terug.
Voor meer informatie kun je contact opnemen met Princes Foods BV via [email protected] of telefonisch via 010 – 201 81 81.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen