Mosseltour deed Nijmegen aan: mosselen proeven op de Grote Markt

Foto: Aqua Triton mosselen

Mosselbedrijf Aquamossel-Triton uit het Zeeuwse Yerseke doopt week 37 om tot dé mosselweek van het jaar. Met een promotruck het bedrijf van maandag 11 september tot en met zaterdag 16 september langs verschillende Nederlandse plaatsen om mosselen te promoten.

Op woensdag 13 september deed ze Nijmegen aan.

Mosseltour

Zeg je mosselen, dan zeg je Zeeland, gezelligheid, snel, lekker en makkelijk eten. Toch? Helaas wordt deze associatie niet door iedere Nederlander gemaakt. Want hoewel mosselen door onze Zuiderburen zo’n beetje op handen worden gedragen, is dat bij ons Nederlanders niet het geval. Hier zijn mosselen (nog) een stuk minder populair en dat is hartstikke zonde. Daarom organiseert het mosselbedrijf in week 37 een mosseltour. Zes dagen lang trekken ze langs zes Nederlandse plaatsen  met hun promotruck. In alle plaatsen worden gekookte mosselen uitgedeeld en wordt het publiek meermaals van harte uitgenodigd voor  een kookworkshop geleid door Roberta Pagnier (bekende tv-kok en deelneemster Expeditie Robinson 2023). In deze workshop leer je in enkele minuten een eenvoudig en lekker mosselgerecht te bereiden.

In Nijmegen

Woensdag 13 september arriveerde de mosseltour op de Grote Markt in Nijmegen. Op die dag werden van 12.00 tot 15.00 uur mosselen gekookt en workshops gegeven.

Wereldrecordpoging mosselen eten

De mosseltour wordt op zaterdag 16 september spectaculair afgesloten met een wereldrecordpoging langste mosseltafel in Bruinisse (Zeeland). Lees: minimaal duizend mensen die tegelijkertijd een mosselmaaltijd eten. Zin om erbij te zijn? Kijk voor meer informatie op de social mediakanalen van Bruzzz Nazomerfestival.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen