Speciale extra’s in decembermaand: Open Eetcafés

Foto: SWL

Tijdens de adventsperiode neemt het uiterlijke licht van de natuur zichtbaar verder af en we worden teruggeworpen op ons eigen innerlijke licht. Dat betekent ook dat er rondom de kerstperiode weer mooie samenkomsten binnen georganiseerd worden, ook door SWL.

De vrijwilligers van het Open Eetcafé en het Lunchcafé in een aantal Lingewaardse woonkernen doen extra veel moeite om een smaakvol meergangendiner op tafel te toveren. Vergezeld van kerstversiering en andere leuke extra’s.

Open Eetcafé Bemmel

Diny Goudkuil is coördinator van het Open Eetcafé Bemmel. “Er komen soms mensen bij ons die niet voor zichzelf koken thuis. Je moet je er in je eentje echt toe zetten om te koken. In plaats daarvan bakken ze een ei of eten ze brood. Tijdens het open eetcafé vinden ze gezelligheid en wordt er altijd erg gesmikkeld. We proberen altijd met zoveel mogelijk verse groentes te koken en serveren voor, hoofd en na. Voor €5,-.  Wij zijn met acht vrijwilligers en draaien om de week met zijn vieren een groep. We sparen elk jaar geld bij elkaar om met kerst een luxere maaltijd te kunnen maken. En we schenken ook extra aandacht aan de aankleding. En met Sinterklaas gaven we de mensen een extraatje mee naar huis.”

Meer informatie

Op maandag 11 december is er een Open Eetcafé Gendt van 17.30 tot 20.00 uur in Providentia, Dorpstraat 5, Gendt.
Meer informatie over de eetcafés vind je op www.swlingewaard.nl/activiteiten.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen