Arnhemse Gebakkraam Elderveld eerste bij landelijke oliebollentest

Foto:

“Weten waar je mee bezig bent met de juiste ingrediënten. Johan van Reken mag zich een jaar lang beste oliebollenbakker van Nederland noemen. Hier mag Arnhem trots op zijn.”

Zo luid het commentaar in de nationale oliebollentest. Van de 120 bakkers die genomineerd zijn in de test behaalde Johan van Reken de hoogste waardering. Als enige gebakkraam in Nederland krijgen zijn oliebollen het eindcijfer 10. Hij is daarmee niet meer alleen de beste van Gelderland, maar van heel Nederland.

Vorig jaar werd Van Reken ook al winnaar in Gelderland, toen met een 9. Het jaar daarvoor haalde hij een 9,5 en nu dus het ultieme cijfer: 10.

Johan van Reken staat met zijn oliebollenkraam nog tot en met 7 januari op het winkelcentrum in Elderveld

De beste oliebollen

Oliebollentestonline is een groep van veertien vrijwilligers ondersteund door twee experts die op zoek zijn naar de beste oliebollen. Bakkers kunnen zichzelf aanmelden, maar dat kan ook door hun klanten. Zij kopen onaangekondigd in elke provincie bij verschillende verkooppunten oliebollen.  Zij doen dit als gewone klant en maken zichzelf niet bekend. De oliebollen worden dezelfde dag nog getest en beoordeeld op onder andere smaak, kleur, vorm, vulling en vet.  De test levert twaalf winnaars op, een winnaar per provincie.

De volledige uitslag is te zien op www.oliebollentestonline.nl. Gebakkraam Elderveld
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen