Niek van de Looi wint de Mieke Bles kunstprijs 2014

Foto:

LINGEWAARD – Bemmelnaar Niek van de Looi is winnaar geworden van de Mieke Bles kunstprijs. Deze tweejaarlijkse prijs wordt uitgereikt aan een veelbelovend amateur kunstenaar uit de gemeente Lingewaard.

De prijs is naar oud wethouder en raadslid Mieke Bles is genoemd. Deze prijs wordt eens in de twee jaar uitgereikt aan een veelbelovend amateur kunstenaar uit de gemeente Lingewaard. Daartoe is een stichting opgericht: de P.v.d.árt Foundation. De doelstelling van deze stichting is om amateur kunstenaars de gelegenheid te geven hun werk in onze gemeente te promoten.
Onder leiding van een onafhankelijke deskundige jury werden de inzendingen gistermiddag beoordeeld. De prijs bestaat uit een expositie in de hal van het gemeentehuis in Bemmel gedurende een aantal weken waardoor een groot publiek kennis kan maken met het werk van Niek van de Looi. Daarnaast ontving hij een waardecheque.
Videoverslag van Karin des Rues van Atelier De Quast


Oud winnaars

In  2008 werd Cor Melchers uit Huissen met zijn schilderijen bekroond. In 2010 mocht Joop Jansen uit Huissen de prijs in ontvangst nemen. En in 2012 was Rita Oostendorp-Boudewijn uit Angeren de winnares met bronzen beelden. 

22

Uiteraard was ook Mieke Bles zelf aanwezig om haar waardering voor de kunstenaars uit te spreken.

Ook op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik hier en druk op de “Vind ik leuk” knop.

Liever via Twitter? Volg ons dan via @lingewaardnews.

Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen