112

Menselijke resten in auto van vermiste Jos Mahler

HUISSEN / DOORNENBURG – In de auto die gistermiddag, 31 januari, gedregd en geborgen is zijn inderdaad stoffelijke resten aangetroffen van vermoedelijk Jos Mahler en zijn vrienden. Het viertal was sinds 1998 vermist.

Eerder deze week troffen de zoekhonden van de stichting Signy een auto bij het Looveer in Huissen aan, zij sloegen ook na 16 jaar nog aan op menselijke geur. De vondst werd vervolgens doorgegeven aan de politie.

Gisteren hebben duikers van de politie de auto centimeter voor centimeter boven gehaald en werd aan de hand van het kenteken bevestigd dat het inderdaad  de auto van Jos Mahler betreft. Daar werden ook stoffelijke resten in gevonden.

Op zondagmiddag 29 november 1998 verliet Jos Mahler met zijn Poolse vrienden en Poolse vrienden de boerderij van zijn ouders in Doornenburg om vervolgens zowel het Airbornemuseum als een restaurant te bezoeken. Even na middennacht vertrekt Jos met zijn vrienden en sindsdien ontbrak elk spoor van het viertal.

In de jaren daarna wordt langdurig naar Jos gezocht, ook op de plaats rond het Looveer. Met sonorboten is in die tijd de Rijn tussen Pannerden en Arnhem afgezocht, zonder resultaat. Ook daarna is nog op diverse andere locaties in het water gezocht. Er werd ruim 12000 uur politiewerk in het onderzoek gestopt volgens de politie. Gisteren dus met meer resultaat. De auto bleek zo’n 15 meter uit de kant op ongeveer zes meter diepte, overwoekerd door planten, te liggen. Soms kunnen waterstroming, verandering van de walkant of nieuwe technische ontwikkeling leiden tot een ander resultaat.

De auto van Jos is intussen overgebracht voor forensisch onderzoek en er wordt ook onderzoek gedaan naar de stoffelijke resten om zeker te zijn dat het inderdaad om het viertal gaat. Vermoedelijk zal de uitslag van dit onderzoek enkele dagen op zich laten wachten.

Ook RTL Nieuws deed verslag van deze opzienbarende ontdekking.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen