Presentatie plannen theaterkerk

Foto: Stichting Kerk Bemmel

BEMMEL – Op zondag 8 maart om 16.00 uur zullen de definitieve plannen voor De Donatuskerk in Bemmel worden gepresenteerd aan de inwoners van Bemmel. Dat gebeurt in de kerk zelf. De bijeenkomst duurt een uur. Daarna kan nog nagepraat worden met de initiatiefnemers.

De Donatuskerk wordt een podium- en muziekhuis. Bedoeld voor verenigingen en organisaties die podiumevents willen organiseren voor een breed publiek. De grote zaal krijgt een tribune met 250 zitplaatsen.

Onlangs werd een eerste bijeenkomst georganiseerd in het Nootgebouw in Bemmel waarin de plannen aan een eerste groep werden toegelicht. Aanwezig waren zo’n zestig man die als ambassadeur of als lid van het Comité van Aanbeveling reeds actieve steun hebben toegezegd aan de stichting.

Op dit moment wordt gewerkt aan de formele overdracht van de kerk aan de Stichting Kerk Bemmel. Daarna zal de verbouwing van start gaan.

TOP (Toestanden op het Podium) en SMB (Stichting Muziekgezelschappen Bemmel) hebben inmiddels toegezegd de theaterzaal te willen gebruiken. TOP zal jaarlijks zo’n 40 events organiseren: cabaret-, muziek- en filmvoorstellingen. SMB gaat de kerk gebruiken als oefenruimte en als ruimte om concerten te organiseren.

Andere organisaties die voorstellingen willen organiseren zijn natuurlijk ook welkom.

De exploitatie is doorgerekend en de conclusie is: de theaterkerk kan kostendekkend draaien.

kerkplan 2

De verbouwing kost ruim 2 miljoen euro, waarvan al meer dan 1.6 miljoen euro is toegezegd door particuliere instanties. Via de inzet van vrijwilligers zal er nog worden bespaard op de bouwkosten. Het resterende geld moet de komende periode worden gevonden. Verder lopen er gesprekken met verschillende fondsen en instellingen.

De Stichting Kerk Bemmel doet ook een nadrukkelijk beroep op bedrijven en burgers uit Bemmel. Zo hebben elf burgers zich opgeworpen als Ambassadeur en is er een Comité van Aanbeveling van 60 mensen. Zij gaan zich inspannen om steun van buiten te vinden, in welke vorm dan ook.

Er is een speciale brochure uitgebracht. Daarin worden de pakketten beschreven, waaruit mensen kunnen kiezen die de kerk willen steunen. Iedereen die steunt, wordt 5 jaar gratis lid van de Vrienden van de Theaterkerk en jaarlijks uitgenodigd voor de speciale vriendenavond.

Ook op de website www.kerkbemmel.nl  kunnen het plan en de steunpakketten worden bekeken. Men kan zich aanmelden via de website of het secretariaat.

Stichting Kerk Bemmel

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen