Belastingaanslag 2015 deze week in de brievenbus

Foto: Lingewaard Nieuws

LINGEWAARD – Deze week ontvangen de belastingplichtigen van de gemeente Lingewaard het aanslagbiljet gemeentelijke belastingen/WOZ-beschikking 2015 in de brievenbus. Bij de aanslag is een bijsluiter gevoegd met de meest belangrijke informatie. De onderstaande informatie is hoofdzaak bestemd voor de particuliere huishoudens.

De belastingaanslag omvat standaard het verschuldigde bedrag voor de onroerende-zaakbelasting (ozb) voor eigenaren, de afvalstoffenheffing (vast bedrag) en de rioolheffing. Individueel kunnen ook andere belastingen voorkomen, zoals de hondenbelasting of reclamebelasting.

Op het aanslagbiljet staat ook de WOZ-waarde vermeld.

Naast de aanslag gemeentelijke belastingen 2015 wordt ook de aanslag afvalstoffenheffing (containerledigingen 2014) verzonden. Deze aanslag omvat het aantal ledigingen van de duocontainer of van de ondergrondse verzamelcontainer over het jaar 2014.

Betaling aanslag / automatische incasso

De belastingaanslag 2015 dient in principe in twee termijnen te worden betaald. Dit kan door middel van overschrijving of via telebankieren. Voor particuliere huishoudens is betalen door middel van automatische incasso echter ook mogelijk. De gemeente dient hiertoe dan wel te worden gemachtigd.

Degenen die nog geen gebruik maken van automatische incasso kunnen zich hiervoor alsnog aanmelden. Het machtigingsformulier kan telefonisch worden opgevraagd of bij de receptie in Bemmel worden afgehaald. Wordt de machtigingskaart vóór 15 maart a.s. teruggestuurd naar de gemeente, dan kan nog voor de volle periode van tien termijnen gebruik worden gemaakt van de automatische incasso.

Mogelijkheden via de website

Via de website van de gemeente Lingewaard www.lingewaard.nl/belasting2015 kunt u:

  • aanslagbiljetten raadplegen of downloaden;
  • taxatieverslagen raadplegen of downloaden;
  • eventueel digitaal bezwaar indienen;

Telefonische bereikbaarheid

Indien u nog vragen heeft over de WOZ-waarde, de belastingen of wanneer u gebruik wilt gaan maken van betaling van de aanslag via automatische incasso, dan kunt u contact opnemen met het Klant Contact Centrum.  Zij zijn bereikbaar onder telefoonnummer (026) 32 60 111.

Bron: Gemeente Lingewaard

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen