COMMUNICATIE, EEN VAK APART!

Foto: Lingewaard Nieuws

Maandagavond, eindelijk wat nieuws over de centrumplannen in Huissen. Een inloopavond over de plannen voor de nieuwe AH op de plek van de huidige Hema in de Langestraat. Vol verve gaven de aanwezige architect, ambtenaren en wethouder Johan Sluiter een toelichting op de gepresenteerde tekeningen.

De plannen zien er goed uit, de belangstelling was groot. Over de verkeerssituatie is echter nogal wat te doen.

Veel bedenkingen over het (vracht)verkeer in de Weverstraat. Een bewoner aldaar raakt zijn zo rustige plek volledig kwijt door de opgang, pal naast zijn huis, naar het parkeerdeck. Volgens Johan Sluiter is de betreffende bewoner vanaf het begin betrokken geweest bij het proces. Maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat de betreffende persoon het met die plannen eens is!

Verder is het opvallend dat bewoners uit de Walstraat een verkeersprobleem verwachten door fout geparkeerde auto’s van winkelend publiek. Werk aan de winkel dus voor de afdeling handhaving.

Ondernemend Huissen zal blij zijn met deze nieuwe ontwikkelingen rondom de nieuwbouw van AH. Huissen was immers op weg een verborgen stad te worden!

En dan die kop “Schuld neemt verder af” in de Gelderlander van dinsdag. Dat klinkt als muziek in de oren. Onze schuld in Lingewaard is terug gebracht tot 78 miljoen. Laten we de muziek echter maar niet afluisteren. Het kwam voort uit een grote meevaller en dat levert gevaar, groot gevaar, op. Voordat we het weten heeft het college daarvoor wel weer een aantal wensen/plannen. Wat te denken van die nieuwe raadszaal, extra geld voor de Kinkel of een topsportaccommodatie in Lingewaard om maar eens wat te noemen.

Dat laatste is natuurlijk heel hard nodig voor het dames basketbalteam van de Batouwe als kersverse landskampioen. Een prestatie van formaat, gewoon een topprestatie. En dan ook nog onze burgemeester als grootste fan en bezoeker van wedstrijden op de tribune.

Mevrouw Schuurmans organiseerde zelfs een echte huldiging voor het fantastische team. Het gemeentelijke podium, normaal te huur voor een aardig bedrag, werd op de markt in Bemmel opgezet. Huldiging zeer geslaagd!

Wat moet er echter wel door de hoofden van die geweldige dammers uit Huissen zijn gegaan? Zij werden begin maart immers voor de dertiende keer landskampioen na een zware barrage tegen Apeldoorn. Zij verdienen toch zeker wel dezelfde aandacht van u burgemeester? Of vindt Marianne Schuurmans de prestatie van de Batouwe dames soms groter en belangrijker dan de dertienvoudig landskampioen uit Huissen?

De burgemeester heeft een precedent geschapen en hoe lossen we dat nu op? Een tip!

Wellicht is het voor de burgemeester veel makkelijker één keer per jaar een sportkampioenen gala te organiseren voor senioren. Iedere kampioen eren en wellicht meerdere teams wat extra aandacht geven. Kost zeker minder tijd en wellicht ook geld. Het komt de saamhorigheid ten goede en het allerbelangrijkste, niemand voelt zich achtergesteld! Zo’n gala-avond kun je natuurlijk ook nog verder uitbreiden.

De gemeente vraagt op dit moment een (tijdelijke) accountmanager als communicatieadviseur. Als taak wordt o.a. genoemd een goede profilering van collegeleden. Op de eerste plaats moeten collegeleden zelf natuurlijk zorgen voor hun profilering. Maar, daar goed over te schrijven is wel een braakliggend terrein!

Wellicht kan de organisatie voor een sport-gala in eerste instantie ook toegevoegd worden aan de taken van die communicatieadviseur. Prachtige uitdaging voor die nieuwe kracht!

Rest de burgemeester om nu maar een leuke column te schrijven in het Gemeente Nieuws over die vergeten clubdammers uit Huissen, die al zo vaak landskampioen zijn geworden!

Tot volgende week met de column AGENDADANSEN!

Bert Gerritsen

 

————————————————————————————————————————

Wilt u reageren? Dit kan via [email protected] of het reactieveld onderaan deze column.

———————————————————————————————————————–

‘Bert Gerritsen is inwoner van Lingewaard en afkomstig uit het bedrijfsleven. Hij streeft naar een eerlijke, open en duidelijke communicatie binnen de Lingewaardse politiek. Hij schrijft deze column op persoonlijke titel, zijn mening is niet per definitie die van lingewaard.nieuws.nl’.

———————————————————————————————————————-

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen