Succesvol taalontbijt tijdens Week van Lezen en Schrijven

Foto: SWL

Niet kunnen lezen en schrijven? Dit is een verborgen probleem, ook in Lingewaard.

Op 14 september vond er daarom op Landgoed De Woerdt in Ressen een taalontbijt plaats. Dit in het kader van de Week van Lezen en Schrijven 2022.

Moeite met lezen en schrijven

Maar liefst één op de negen Nederlanders heeft moeite met lezen en schrijven. Stel je voor dat je niet vanzelfsprekend een verzekering kunt afsluiten, een formulier kunt invullen, een bijsluiter van medicijnen kunt lezen. Je bent dan aangewezen op je omgeving. En helaas is dit nog steeds een taboe. Ook in Lingewaard.

Taalambassadeurs uit Elst en Huissen

De organisatie was in handen van het Taalnetwerk Overbetuwe en Lingewaard. Twee dappere taalambassadeurs uit Elst en Huissen waren ook aanwezig. Beide heren hadden vroeger de kans niet gehad om te leren lezen en schrijven en hebben de stap genomen naar taalhulp. “Als mijn vrouw niet aan de bel had getrokken, had ik die stap nooit durven nemen,” vertelde één van hen. “Ik kan zo een handje mensen uit mijn omgeving opnoemen, die hier ook moeite mee hebben. Je zou dan eigenlijk met de partners in gesprek moeten gaan. Dat zijn de enige mensen die vaak tot hen kunnen doordringen iets te veranderen.” Elke week komt er een vrijwilliger van Stichting Welzijn Lingewaard langs om met name het schrijven te oefenen.
Ook waren wethouders Nick Hubers (gemeente Lingewaard) en René Post (gemeente Overbetuwe) aanwezig. Er werd gepraat over de aanpak, de ervaringen en oplossingen. Dit samen met een aantal taalprofessionals, vrijwilligers en vragers. Het was een inspirerende bijeenkomst voor velen!

Taal Gewoon?

Nee hoor!
Taal is moeilijk
Voor veel mensen
Ook voor jou?
Er is hulp
Gelukkig
Gewoon doen!

Meer informatie

Info: Margriet de Bot; [email protected] of bel 0630027564.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen