Informatieavond zon en wind op dinsdag 9 april

Foto: Gemeente Lingewaard

Op dinsdagavond 9 april organiseert de gemeente een informatieavond over opwekking van zonne- en windenergie in de zone A15/Betuweroute.

Tijdens deze avond gaat zij met inwoners in gesprek over hoe deze vorm van energieopwekking er in deze zone uit zou kunnen zien.

Beleidskader Energietransitie

In 2023 heeft de gemeenteraad het beleidskader Energietransitie vastgesteld. Daarbij is een aantal gebieden aangewezen waar energie uit zon of wind kan worden opgewekt. Eén van die gebieden is de zone A15/Betuweroute. Het doel is om in dit gebied schone energie op te wekken voor ongeveer 25.000 huishoudens.

Samen beslissen

Omdat het plaatsen van windmolens en zonneparken altijd invloed heeft op de omgeving, vinden wij het belangrijk om samen met inwoners beslissingen te maken. Denk hierbij aan beslissingen over de verdeling tussen het aantal windmolens of zonnepanelen. Opwekking van elektriciteit met zon of wind levert de omgeving ook financieel iets op. Zo deelt de omgeving bijvoorbeeld altijd financieel mee in de winst. Dit kan op verschillende manieren. Ook hierover willen wij graag met inwoners in gesprek.

Locatie en aanmelden

De informatieavond vindt plaats op dinsdag 9 april van 19.00 uur tot 21.00 uur in het Dorpshuis, Emmastraat 23 in Angeren. Wil je ook aanwezig zijn? Meld je dan vóór maandag 8 april aan op www.lingewaard.nl/energievisie.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen