Betere samenwerking scholen en jeugdhulp Lingewaard

Foto: De Linge

De gemeente wil zorgen dat alle kinderen in Lingewaard zich kunnen ontwikkelen zodat elk kind mag zijn wie het is en erbij hoort. Daarvoor is goede en passende hulp op school nodig.

Hier is iedereen samen verantwoordelijk voor: ouders, kinderen en jongeren zelf, onderwijs en kinderopvang, vrijwilligers en professionals. Zo helpen de gemeente ouders nog beter bij het opvoeden. Vallen hoort erbij en iedereen helpt elkaar bij het opstaan.

Gezinscoach op school

Scholen en jeugdhulp moeten hiervoor goed met elkaar samenwerken. Hiervoor heeft de gemeente nu in Lingewaard een lokaal plan voor gemaakt. Hierin staat onder meer dat ze de kennis bij leraren wil vergroten. Ook wil ze de samenwerking verbeteren en een proef doen met een gezinscoach op school. De gezinscoach helpt ouders, leraren en pedagogisch medewerkers bij vragen of met advies.

Op weg helpen

Ouders en kinderen moeten met vragen terecht kunnen bij alle scholen en kinderopvang. Als deze hulp onvoldoende is, worden zij op school op weg geholpen naar goede en passende hulp. Dit najaar ondertekenden namens het onderwijs Johnny Uytdewilligen van samenwerkingsverband de Verbinding (VO) en Deborah van de Koppel van samenwerkingsverband Passendwijs (PO) het plan. Vanuit de gemeente tekenden Helga Witjes, wethouder Onderwijs en Aart Slob, wethouder Sociaal Domein.

Reacties

Cookieinstellingen