Psst.. een boef in de wijk!

Foto: Pixabay

Woensdag 17 november stuurt de politie een ‘boef’ Huissen in. Misschien wel in jouw straat. Graag laat zij jou met andere ogen naar jouw eigen woonomgeving kijken. Probeer de boef te vangen.

Boef in de wijk is een leuke en leerzame manier om verdachte situaties te leren herkennen.

Verdachte situaties

Dat doet de politie met een spel dat jou op een leuke manier kennis laat maken met verdachte situaties. Heeft jouw buurt of straat wél WhatsApp-buurtpreventie, maar doe je zelf nog niet mee? Sluit dan aan bij de een groep in jouw buurt via www.wabp.nl.

Op woensdag 17 november organiseren de gemeente, politie en stichting WABP namelijk het spel ‘Boef in de wijk’. Een interactief spel voor leden van WhatsApp-buurtpreventiegroepen in de gemeente Lingewaard.

 

Wat gaan we doen?

Tijdens dit spel loopt er een ‘boef’ in Huissen rond. Deelnemer ontvangen aanwijzingen met het signalement van de boef via uw WhatsApp-buurtpreventiegroep. Aan u de taak om deze boef te herkennen en aan te spreken. Wie de boef als eerste heeft gevonden wint het spel én een leuke prijs.

Doe je mee?

Vraag de beheerder van uw WhatsApp-buurtpreventiegroep om de groep aan te melden via dit formulier. De beheerder zal u van meer informatie voorzien zoals de spelregels. Wil je meedoen maar ben je nog geen lid van een WhatsApp-buurtpreventiegroep? Sluit dan aan bij de dichbijzijnste groep via www.wabp.nl.

 • Tijd: woensdag 17 november 2021 om 19:30 uur
 • Start: vanuit je eigen huis

Om 19:30 start het spel en versturen we de eerste aanwijzing. We spelen vier rondes van het spel en sturen verschillende boeven op pad. Het spel zal ongeveer 1 uur duren. Om 20.30 uur sluiten we het spel samen af en is er een prijsuitreiking in de Oude Raadzaal, Langekerkstraat 17 in Huissen. De avond zal rond 21:30 afgelopen zijn.

Hopelijk tot dan!

Spelregels

BoevenjachtDe volgende spelregels zijn van toepassing tijdens de oefening:

 • De ‘boef’ kan zich overal bevinden. Het is echter niet de bedoeling dat u gaat zoeken in tuinen en op privéterreinen. Zoeken mag alleen op de openbare weg.
 • U mag alleen melding doen via WhatsApp-buurtpreventie. Niet bellen met 112 dus.
 • Zowel de start als het einde van de oefening en eventuele aanwijzingen worden via WhatsApp-buurtpreventie gecommuniceerd.
 • Gebruik de WhatsApp groep verder zoals altijd en niet voor onderling contact/privéberichten.
 • Als u de ‘boef’ ziet moet u hem/haar meteen aanspreken en de vraag stellen ”Kent u de boef in de wijk?” De ‘boef’ zal zich meteen over geven, hij of zij pleegt dus nooit verzet (bij verzet van of bedreiging door persoon die u aanspreekt, belt u wél meteen 112)
 • Als een ‘boef’ is ontmaskerd, zet de oefenleiding een nieuwe ‘boef’ in of stopt de oefening.
 • Diegenen die de ‘boef’ als eersten ontmaskeren krijgen later op de avond een prijs.
 • De politie kan elk moment besluiten de oefening te stoppen.
 • Minimum leeftijd van deelname is 14 jaar. Personen jonger dan 14 jaar mogen meedoen onder begeleiding van een volwassene.

Reacties

Cookieinstellingen