De laatste informatie over Boef in de wijk

Foto: Gemeente Lingewaard

Het is bijna zover: aanstaande woensdag stuurt de gemeente een zogenaamde boef Huissen in. Het doel van het spel is om verdachte situaties te leren herkennen en de werking van WhatsApp buurtpreventiegroepen te testen.

Heb je een WhatsApp buurtpreventiegroep in jouw straat of wijk? Doe dan mee. Deelnemers maken kans op een mooie prijs. Hieronder lees je alle informatie over het spel.

Hoe?

Door een zogenaamde boef daadwerkelijk de straat op te sturen. Inwoners die meedoen in de WhatsApp-buurtpreventiegroep moeten goed opletten. Hen wordt gevraagd verdachte situaties te melden in hun WhatsApp-buurtpreventiegroep en de boef op te sporen. Het is de bedoeling dat je zoveel mogelijk details geeft (bij voorbeeld: kentekens, vreemde situaties, locaties, beschrijvingen van personen, enzovoort). Diegenen die de boeven het eerst ontmaskeren krijgen een prijs. Alle winnaars krijgen aan het eind van het spel hun prijs uitgereikt in de oude Raadzaal, Langekerkstraat 17 in Huissen.

Wanneer en waar?

Op woensdag 17 november start het spel om 19.30 uur vanuit jouw eigen huis. De gemeente verstuurt de eerste aanwijzing. Er worden vier rondes gespeeld. De gemeente stuurt verschillende ‘boeven’ op pad. Het spel zal ongeveer een uur duren. Om 20.30 uur sluit het spel met z’n allen af en is er een prijsuitreiking in de oude Raadzaal, Langekerkstraat 17 in Huissen. Iedereen is welkom. De avond zal rond 21.30 uur afgelopen zijn.

Aanmelden

Vraag de beheerder van uw WhatsApp-buurtpreventiegroep om jouw groep aan te melden via dit formulier. Wil je meedoen maar ben je nog geen lid van een WhatsApp-buurtpreventiegroep? Sluit je dan voor het spel aan bij een groep. Via de website www.wabp.nl vind je de groepen in uw buurt.

Waarom WhatsApp-buurtpreventie?

Een WhatsApp-buurtpreventiegroep is er om elkaar te waarschuwen als er iets vreemds in de wijk of straat gebeurt. Als er bijvoorbeeld midden in de nacht langzaam een auto door de straat rijdt, is het erg handig om elkaar met een app te waarschuwen. En als het echt verdacht is, bel je meteen de politie via 112. Door middel van deze WhatsApp-groepen werken buurtbewoners samen om de veiligheid te vergroten.

Wil je niet deelnemen?

Je kunt meldingen van jouw WhatsApp-buurtpreventiegroep tijdelijk dempen zodat je niet overspoelt wordt met meldingen vanuit de WhatsApp-buurtpreventiegroep tijdens het spel.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen