Op pad met een warmtecamera in de wintermaanden

Foto: Valleienergie.nl

In de komende wintermaanden organiseert het Energieloket warmtewandelingen met bewoners. Met een groep van circa acht deelnemers gaat een adviseur van het Energieloket met een warmtecamera op pad.

Samen bekijkt iedereen hun eigen woningen, door de warmtecamera, aan de buitenkant. Zo is goed te zien op welke plekken de woning warmte uitstraalt en welke plekken koel blijven. Dit geeft veel inzicht over waar isolatie of kierdichting nodig is. Dit inzicht helpt jou bij het nemen van de goede volgende stap om jouw woning te verduurzamen.

Praktische informatie

De camera werkt alleen als het koud is buiten. Energieloket is bij het inplannen van de warmtecamerawandeling dus afhankelijk van het weer. Het inplannen van de wandeling kan daarom alleen op korte termijn. De vraag aan deelnemers is om de woning van te voren extra te verwarmen, zodat de resultaten goed zichtbaar zijn. De groep kan starten als er een minimale groepsgrootte is van vijf personen. Voor het plannen van de wandeling helpt het als mensen dicht bij elkaar wonen. Dus, Energieloket roept op om ook buren enthousiast te maken voor een wandeling.

Aanmeldenwarmtecamera

Het Energieloket roept vooral buren op om zich aan te melden. Zo kunnen ze de wandelingen efficiënt organiseren. Bovendien is het prettig om dit samen te doen en van elkaar te leren. Via www.energieloketlingewaard.nl/warmtewandeling kun je je opgeven. Na de wandeling ontvang je een rapport, met daarin foto’s van de huizen.

Reacties

Cookieinstellingen