Coronaloket voor vragen over strengere coronamaatregelen

Foto: Gemeente Lingewaard

Afgelopen weekend maakte het kabinet bekend dat er opnieuw strengere maatregelen nodig zijn in de strijd tegen corona. Daarom gelden er voor winkels en horeca gelden aangepaste openingstijden.

Bij sportwedstrijden is publiek niet welkom. Iedereen gebruikt weer een mondkapje in winkels en andere publieke binnenruimtes. En op meer plaatsen moet je een geldig coronatoegangsbewijs laten zien. Dat raakt veel mensen en het betekent ook dat allerlei geplande activiteiten in Lingewaard de komende weken niet kunnen doorgaan.

Wrang

Burgemeester Nelly Kalfs: “Dit is heel erg wrang. Juist in Lingewaard zijn we ontzettend trots op de hoge vaccinatiegraad. De praktijk laat echter zien dat we door vaccineren minder snel en ernstig ziek worden, maar corona nog wel kunnen doorgeven. En juist onze vele contacten zorgen voor meer besmettingen en hoge druk op de zorg. Daarom richten de nieuwe maatregelen zich op het ontmoedigen van contacten. Dat is extra moeilijk nu we weer een tijd in gaan waar we elkaar juist willen opzoeken; met Sinterklaas, het carnavalsseizoen en straks de donkere dagen richting kerst. Toch doe ik opnieuw een beroep op u allemaal. Door elkaar nu minder live te ontmoeten, hopen we de snelle opmars te stoppen. Zodat we straks weer meer ruimte kunnen krijgen. De afgelopen tijd heb ik velen van u gesproken of gezien. Live of digitaal. U heeft mij laten zien hoe mensen uit Lingewaard klaar staan voor elkaar en elkaar helpen. Laten we dit ook samen doen!“

Vragen

Heb je als ondernemer, vereniging of organisator van een evenement vragen over de maatregelen? Dan kun je terecht bij [email protected].

Reacties

Cookieinstellingen