Burgerhulpverleners redden levens in Lingewaard

Foto: Hartstichting

Op 6 december hebben de Hartstichting en HartslagNu een belangrijke mijlpaal bereikt. In heel Nederland kunnen hulpverleners nu binnen zes minuten starten met een reanimatie. Ook in Lingewaard.

In Nederland zijn nu 245.000 burgerhulpverleners en 24.000 AED’s aanwezig. Dit zorgt voor een landelijke dekking. Hierdoor kunnen ook in Lingewaard vele levens gered worden.

Koning Willem-Alexander

In het bijzijn van koning Willem-Alexander werd bestuurslid Lonneke van den Bosch in Amare in Den Haag geïnterviewd ter gelegenheid van deze mijlpaal. Zij mocht samen met de koning, een burgerhulpverlener en de directeur van de Hartstichting iedereen symbolisch bedanken.

Stichting Kloppend Hart

Aart Slob, wethouder gemeente Lingewaard: “Door de flinke groei van vrijwilligers en AED’s kan er nu binnen zes minuten gestart worden met reanimatie door heel Nederland. Hiermee kunnen er ook binnen de gemeente Lingewaard vele levens gered worden. De gemeente werkt nauw samen met Stichting Kloppend Hart voor Lingewaard en de Hartstichting. Trots dat we als gemeente ons steentje kunnen bijdragen. Maar laten we vooral applaudisseren voor alle burgerhulpverleners. Dat zijn de mensen die levens redden.”

De Stichting Kloppend Hart voor Lingewaard en Overbetuwe heeft zich de afgelopen zestien jaar, samen met de deelnemende EHBO-verenigingen, daarvoor ingezet.

Ook burgerhulpverlener worden? Kijk op hartstichting-wordtburgerhulpverlener.

Reacties

Cookieinstellingen