Nieuws over nieuwbouw IKC Het Sterrenbos

Foto: IKC Het Sterrenbos

In juni 2021 heeft het college van burgemeester en wethouders besloten dat IKC Het Sterrenbos een nieuw gebouw krijgt op de huidige locatie. Het oude gebouw zal in gebruik blijven tijdens de nieuwbouw.

Op die manier is er geen tijdelijke huisvesting nodig. In de afgelopen maanden heeft Stedenbouwkundig bureau SVP onderzocht hoe groot het gebouw moest worden en hoe dit het beste op het terrein past. Zo’n onderzoek noemen we een massastudie.

Presentatie uitkomsten massastudie

Graag zou de gemeente de uitkomsten van dit onderzoek met jou delen tijdens een fysieke bijeenkomst. Helaas is dit vanwege de huidige coronamaatregelen niet mogelijk. Daarom vind je hieronder een video* waarin Manon Witbraad, van stedenbouwkundig bureau SVP de uitkomsten van de massastudie aan jou presenteert.

Online bijeenkomst maandagavond 17 januari

Als je na het bekijken van de video nog vragen of opmerkingen hebt, ben jij van harte welkom op een online bijeenkomst op maandagavond 17 januari. Bij die bijeenkomst zijn de volgende mensen aanwezig om met jou in gesprek te gaan:
•           Helga Witjes, wethouder
•           Manon Witbraad, stedenbouwkundig bureau SVP
•           Ellen van Bon, directeur IKC Het Sterrenbos.
•           Jef Lintsen, projectmanager kinderopvang Zonnekinderen
•           Suzan Knols, Tom Spek en Marian Wennekes van gemeente Lingewaard

Aanmelden

Je kun je tot 14 januari hier aanmelden voor deze bijeenkomst. Om jou zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, vraagt de gemeente jou om jouw vragen vooraf aan hen door te geven. Jij ontvangt één dag voor de bijeenkomst een e-mail met een link om de avond digitaal bij te wonen. Heb jij vragen over het aanmeldformulier, neem dan contact op met Tom Spek via telefoonnummer 026 – 32 60 111.

Verdere planning

De eerder genoemde massastudie moet in het eerste kwartaal van 2022 door het college goedgekeurd worden. De gemeente selecteert dan een bureau dat voor hen het programma van eisen gaat opstellen. Als het programma van eisen klaar is, selecteert de gemeente een architect en een manager die het bouwproces gaat leiden.
Het is dan de hoop dat in 2023 een ontwerp te hebben voor het nieuwe gebouw van IKC Het Sterrenbos. Vervolgens is er een tot anderhalf jaar nodig om de school te bouwen.

*Video

Vragen?

Neem contact op met Tom Spek, [email protected], 026 – 32 60 111

Reacties

Cookieinstellingen