Scholen uit Lingewaard en Overbetuwe strijden tegen elektronisch afval

Foto: Gemeente Lingewaard

Tien basisscholen uit Lingewaard en Overbetuwe doen vanaf nu (begonnen op 26 september) tot en met 20 oktober mee aan de E-waste Race. Zij gaan de strijd aan met elektronisch afval (e-waste).

De kinderen zamelen klein elektronisch afval in zodat dit hergebruikt of gerecycled kan worden. Zo leveren ze een mooie bijdrage aan de circulaire economie! Wethouder Maarten van den Bos was bij IKC Marang voor de aftrap. In Lingewaard doen ook De Borgwal, Het Drieluik, IKC Binnenstebuiten en IKC de Regenboog mee.

Wat is E-waste?

E-waste is elektronisch afval. Kapotte of oude apparaten met een stekker eraan of een plek voor een batterij. Denk bijvoorbeeld aan een oud toetsenbord, kapotte waterkoker of een oud mobieltje. Maar ook oude of kapotte kabels en adapters.

Doe ook mee!

Woon jij in de buurt van een van de deelnemende scholen? Dan kun je tussen nu en 20 oktober gratis jouw elektronisch afval thuis laten ophalen. Meld uw elektronisch afval aan via ewasterace.nl (externe link). Op die website zie je ook welk afval de leerlingen bij jou kunnen ophalen. De kinderen krijgen punten voor de ingezamelde e-waste. De school met de meeste punten wint een geheel verzorgd schoolreisje. Als dank voor jouw bijdrage in de strijd tegen e-waste krijg je kortingscodes voor mooie duurzame producten.

Na de E-waste Race

Heb jij na de E-waste Race elektronisch afval? Dat kun je op veel plaatsen gratis inleveren. Bijvoorbeeld bij supermarkten en elektronicawinkels. Wanneer je jouw klein elektronisch afval apart inlevert, zorg je ervoor dat schadelijke stoffen niet in het milieu terechtkomen en er minder grondstoffen uit de aarde hoeven te worden gehaald.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen