Nieuwe oversteken Nielant

Foto: Gemeente Lingewaard

Op de Nielant in Huissen komen nieuwe fiets-/voetgangersoversteekplaatsen. Hiermee wordt het voor fietsers en voetgangers makkelijker en veiliger om over te steken.

En ontstaan er directe en korte fietsroutes naar de scholen en het winkelcentrum de Zilverkamp.

Locaties

De wijkplatforms en de basisscholen hebben bij de gemeente aangegeven dat de Nielant lastig over te steken is voor schoolgaande kinderen en fietsers die naar het winkelcentrum willen. Daarom heeft zij samen met hen maatregelen bedacht om dit te verbeteren. De eerste oversteek leggen we aan bij de Sportdreef en sluit aan op het fiets-/voetpad door de Parkzanderij. De tweede oversteek komt bij de bestaande kruising met de Schaapsdam. Deze verbindt de gemeente met een nieuw fietspad met de Wagenweg. Bij de oversteken komen verkeerslichten.

Planning

De werkzaamheden voert de gemeente uit in oktober en november. De Nielant is daarom van 7 tot en met 27 november afgesloten voor doorgaand verkeer. Alle woningen, winkels, scholen en het tankstation blijven bereikbaar. Ook fietsers moeten tijdelijk omfietsen. Dit wordt aangegeven met borden.

Lijn 33 en 300

Van 7 tot en met 27 november rijden lijn 33 en 300 niet over de Nielant en de Loostraat. De bushaltes op de Nielant en de Loostraat vervallen tijdelijk. Bij de rotonde Nielant – Ing. Molsweg komt een tijdelijke halte met een fietsenstalling.

Meer informatie

Kijk op www.lingewaard.nl/fietsoversteken-nielant voor alle actuele informatie.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen