Gratis naar de bieb en andere voordelen voor minima

Foto: Gemeente Lingewaard

In Lingewaard moet iedereen mee kunnen doen. Ook als je minder geld heeft.

Daarom heeft de gemeente een aantal regelingen verruimd.

Meedoenregeling is uitgebreid

Met de Meedoenregeling kun je een bezoek brengen aan een theater of muzieklessen volgen. Ook kun je de regeling gebruiken voor een sportabonnement. Vanaf dit jaar krijg je de keuze: €125,- op jouw bankrekening of €250,- aan punten die je kunt besteden via www.meedoeninlingewaard.nl(externe link). Deze punten kun je besteden aan één lidmaatschap van een sport- of cultuurvereniging. Als er dan nog budget over is, dan betaalt de gemeente dit uit tot een bedrag van €125,-.

Het Kindpakket

Meedoen en ergens bij horen, dat is voor kinderen erg belangrijk. Via het Kindpakket kan ieder thuiswonend (minderjarig) kind ook dit jaar 600 punten besteden via www.meedoeninlingewaard.nl(externe link). Daar kunnen ze kiezen uit uitstapjes, lidmaatschappen of andere leuke dingen. Het aanbod is samengesteld door lokale verenigingen, stichtingen en winkels. Hierdoor is het aanbod ruim en is er altijd wat te doen.

Gratis lidmaatschap bibliotheek

Bij de bibliotheek kun je niet alleen boeken lenen, maar ook mensen ontmoeten. Tot nu toe was de bieb alleen voor kinderen gratis. Dit jaar heeft de gemeente ook een gratis lidmaatschap voor volwassenen met een inkomen tot 120 procent van het sociaal minimum. Een lidmaatschap voor de bibliotheek is persoonlijk.

Aanvragen regelingen en meer informatie

Aanvragen van de Meedoenregeling, het Kindpakket of het gratis lidmaatschap van de bibliotheek kan vanaf 6 februari 2023 via www.meedoeninlingewaard.nl(externe link). Daar vind je ook meer informatie over de regelingen en de voorwaarden. Heb je nog vragen? Mail naar [email protected] of bel met (085) 808 12 80.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen