Belastingaanslag 2023 volgende week in de brievenbus

Foto: Gemeente Lingewaard

Aan het eind van volgende week ontvang je de aanslag gemeentelijke belastingen 2023 in jouw brievenbus. Heb je je aangemeld bij MijnOverheid.nl?

Dan ontvang je de aanslag digitaal.

Wat staat er op de aanslag?

Op de aanslag gemeentelijke belastingen zie je:

  • de WOZ-waarde van jouw woning/niet-woning;
  • de onroerendezaakbelastingen (OZB) 2023;
  • de afvalstoffenheffing (vast bedrag) 2023;
  • de rioolheffing 2023;
  • hoe vaak je restafval hebt aangeboden (container of ondergrondse) in 2022.

Er kunnen ook andere belastingen op jouw aanslag staan. Zoals hondenbelasting of reclamebelasting.

Informatie over betalen

Op de achterkant van de aanslag vind je meer informatie over het betalen van de aanslag. Wanneer je in aanmerking komt voor kwijtschelding, staat dit automatisch op jouw aanslagbiljet.

Bezwaar maken

Ben je het niet eens met (een deel van) de aanslag? Op de achterkant van de aanslag lees je wat je kunt doen. Bezwaar maken bij de gemeente is altijd gratis. En vaak kun je het heel makkelijk zelf doen. De gemeente handelt alle bezwaarschriften op dezelfde wijze af. Zij maakt geen verschil tussen een bezwaarschrift dat je zelf indient of een bezwaarschrift dat door een extern bureau wordt ingediend. Maar een bezwaarschrift dat door een extern bureau is ingediend, kost de gemeente veel meer geld. Lees waarom dat zo is.
Wil je bezwaar maken omdat je het niet eens bent met de aanslag of een deel ervan? Dan kun je binnen zes weken na dagtekening (datum) van de aanslag bezwaar maken. Dit kan eenvoudig en gratis via de gemeentelijke website of via een brief.

Heb je nog vragen?

Kijk dan op de gemeentelijke pagina over belastingen voor meer informatie.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen