Onderzoek naar bouw tijdelijke woningen in Haalderen

Foto: Gemeente Lingewaard

In onze gemeente zijn er te weinig betaalbare (huur)woningen. Daarom wil de gemeente binnen een jaar starten met de bouw van tijdelijke woningen.

Ze heten dan flexwoningen. Het gaat om 100 á 150 woningen die 15 tot 30 jaar op één locatie gebruikt kunnen worden. De woningen zijn bedoeld voor starters, statushouders en éénoudergezinnen.

Onderzoek locatie in Haalderen

De woningen kunnen gebouwd worden op de landbouwgrond die grenst aan de Sallandstraat in Haalderen. De grond is eigendom van de gemeente. Uit een eerste onderzoek blijkt dat dit een geschikte locatie is. Maar er is verder onderzoek nodig dat antwoord moet geven op de volgende vragen:

  • is er voldoende netcapaciteit om alle woningen op stroom aan te kunnen sluiten?
  • kan de gemeente op deze locatie aan alle milieu-eisen voldoen? Zijn er bijvoorbeeld belemmeringen op het gebied van geur, bodem, verkeer, geluid, archeologie en stikstof?
  • wat is de precieze behoefte aan flexwoningen en voor welke doelgroepen?
  • hoeveel gaat het kosten en wie gaat dat betalen?

Besluitvorming

  • Over een paar maanden hoopt de gemeente antwoord op deze vragen te hebben. Dan weet ze hoeveel flexwoningen ze hier gaan bouwen. De gemeenteraad neemt hierover uiteindelijk een besluit. De verwachting is dat dit voor de zomer gebeurt.woningen Haalderen
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen