Special: uit de raad…plus een boodschap van de burgemeester

Foto: Gemeente Lingewaard

“Begin februari werden Turkije en Syrië opgeschrikt door hevige aardbevingen. We zagen allemaal de verschrikkelijke beelden en leefden mee met de slachtoffers.

Ondertussen duurt de oorlog in Oekraïne voort, al meer dan een jaar. In Lingewaard vangen we op verschillende locaties vluchtelingen op,”vertelt de burgemeester.

Trots

“Ik ben er trots op als ik zie welke initiatieven er zijn van onze inwoners om te zorgen voor een warm welkom. En ook als ik zie wat de Oekraïners zelf ondernemen, ondanks de onzekerheid en het verdriet over de situatie in hun thuisland. Velen zijn aan het werk binnen of buiten onze gemeente.
Het contrast kan soms groot zijn. Want afgelopen maand vierden we ook feest. Tijdens carnaval stond Lingewaard op z’n kop! Ook mocht ik naar de Integrade, een sportevenement voor mensen met een verstandelijke beperking. Georganiseerd door De Klup Over-Betuwe. Een ontzettend fijne dag met een gezellige sfeer.”

Verkiezingen voor de Provinciale Staten en waterschappen

“Op woensdag 15 maart zijn de verkiezingen voor de Provinciale Staten en waterschappen. Gaat u ook stemmen? Op onze website vindt u meer informatie over de verkiezingen en ook enkele stemwijzers. Ik hoop van harte dat u uw stem uitbrengt. Zo bepaalt u mee wie de komende vier jaar over de plannen van de provincie en het waterschap beslissen. Tot ziens op woensdag 15 maart!” aldus Nelly Kalfs, burgemeester.

Lees ook:

Raadsvergadering donderdag 9 maart 2023

Onder de aandacht van de gemeenteraad

Bijeenkomsten richting de raadsvergadering van 6 april 2023

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen