Kom vlinders tellen in Lingewaard

Foto: De Vlinderstichting

Steeds meer boeren en particulieren zetten zich in om de biodiversiteit op hun grond vergroten. Zo ook in de Betuwe.

Zij reserveren een deel van hun land voor verschillende dier- en plantensoorten. Bijvoorbeeld door de aanleg van bloemrijke akkerranden.

‘Vlinderrijke akkerranden’

Deze akkerranden helpen vlinders, maar ook andere insecten hun voedsel te vinden. Vlinders zijn opvallend en kleurrijk. Veel mensen genieten van een citroenvlinder of dagpauwoog in hun tuin. In het project ‘Vlinderrijke akkerranden’ onderzoeken we het effect van deze bloemrijke akkerranden.

Vrijwilligers gezocht

Voor dit project is De Vlinderstichting op zoek naar enthousiaste vrijwilligers. Vind jij het leuk om op pad te gaan en vlinders te tellen? Help dan mee! Je hoeft geen vlinderexpert te zijn. De resultaten van de tellingen worden bijgehouden in het vlindermonitoringssysteem van De Vlinderstichting. Wil je helpen? Stuur dan een e-mail naar [email protected].

Informatieavond

Wil je meer informatie? Kom dan naar de informatieavonden. In Lingewaard is deze op dinsdag 16 mei om 20.00 uur in de Veldschuur van stichting ‘Lingewaard Natuurlijk’ aan de Sportlaan 1M in Bemmel.
Kars Veling, projectleider bij De Vlinderstichting, maakt je dan wegwijs in de boeiende wereld van de dag- en nachtvlinders. Hij vertelt hoe ze leven, wat ze nodig hebben en hoe je ze kunt herkennen.
De toegang is gratis en je hoef je niet van te voren aan te melden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen